Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Jonker ziet weer kromme situatie: ik ga Frankrijk loten

Bondscoach Jonker ziet weer kromme situatie: ik ga Frankrijk loten

TILBURG (ANP) - Volgens Oranje-bondscoach Andries Jonker is ook tijdens de allesbeslissende Nations League-finaleronde van februari sprake van een kromme situatie. Dat komt doordat het Franse voetbalelftal als een van de vier deelnemers al geplaatst is voor de Spelen en dus niet meestrijdt om de twee olympische tickets. "Ik doe de loting en ik trek Frankrijk", grapte Jonker dinsdag na het bereiken van de laatste vier, in het duel met België (4-0).

Mogelijk is Frankrijk minder gemotiveerd voor de eindronde van de Nations League, omdat het als gastland al geplaatst is voor de Spelen. In principe plaatsen de twee finalisten van het landentoernooi zich voor 'Parijs 2024', maar mocht Frankrijk de finale halen is het tweede ticket voor de nummer 3. "We hebben alles goed op een rij gezet en Frankrijk loten lijkt de gunstige optie. Zo hoort het niet te gaan", zei Jonker over de loting op 11 december.

De bondscoach was eerder al kritisch op het feit dat Oranje het in de groepsfase moest opnemen tegen Engeland en Schotland, terwijl zij op de Spelen een gezamenlijk olympisch team zouden vormen en om die reden hun resultaten op elkaar hadden kunnen afstemmen. Voor beide situaties heeft Jonker zelf echter ook geen oplossing. "Maar het zou goed zijn voor de sport als dit niet meer gebeurt."

Sportieve hoogtepunt

De 61-jarige Amsterdammer herhaalde zijn zorgen om het drukke speelschema van de voetbalsters van Oranje, maar benadrukte nogmaals dat zijn ploeg heel graag meedoet aan het "sportieve hoogtepunt" dat het olympische voetbaltoernooi is. De 'Leeuwinnen' zouden dan voor het derde jaar op rij meedoen aan een groot eindtoernooi, na het EK van vorig jaar en het WK van afgelopen zomer. Jonker: "Waarom denken we nou dat een vrouw dat wel kan en een man dat niet kan? Ik begrijp dat niet."

Maandag is de loting voor de eerste finaleronde van de Nations League bij de vrouwen, waar ook wereldkampioen Spanje en EK-finalist Duitsland aan meedoen. De wedstrijden zijn in de laatste week van februari. Op de loting wordt ook duidelijk welk land het duel thuis mag spelen.

Meer uit Voetbal

Fans Atlético Madrid naar ziekenhuis na confrontatie in Bilbao

BILBAO (ANP) - Fans van Atlético Madrid zijn in Bilbao voor aanvang van de halve finale van de Spaanse beker tegen Athletic Club gewond geraakt door een confrontatie in een bar met aanhangers van de thuisclub. Meerdere Madrileense supporters moesten met letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo spreekt in gesprek met Movistar Plus+ over "meerdere ernstig gewonden".

49 minuten geleden
Hancko helpt Feyenoord met treffer naar bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Moe maar voldaan wandelde Dávid Hancko na afloop van de halve eindstrijd van de KNVB-beker tussen Feyenoord en FC Groningen (2-1) naar de perskamer van De Kuip. "Het ging zeker niet vanzelf", zei de verdediger. "Ik was in de tweede helft ook best moe, net als enkele ploeggenoten. Maar we zijn blijven strijden, gelukkig met succes. Dit is top."

1 uur geleden
Invaller Lingr schiet Feyenoord naar bekerfinale tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zich naar de bekerfinale geknokt. De club kwam in de tweede helft van de halve eindstrijd tegen FC Groningen terug van een achterstand en zegevierde met 2-1. Ondrej Lingr, ingevallen voor de onzichtbare Ayase Ueda , maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.

1 uur geleden
Feyenoord verslaat FC Groningen en treft NEC in bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft met veel moeite de finale van de KNVB-beker bereikt. De nummer 2 van de Eredivisie rekende in de slotfase af met FC Groningen, de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie. Ondrej Lingr, ingevallen voor Ayase Ueda, maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt: 2-1.

1 uur geleden
Franse bondscoach Deschamps gelooft niet in opzet bij Pogba

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in een verklaring gezegd dat hij zich "niet kan voorstellen" dat Paul Pogba "de intentie, de wil had om te doperen". Deschamps reageerde daarmee op de schorsing van vier jaar die de Franse middenvelder van Juventus is opgelegd door het Italiaanse antidopingtribunaal.

3 uur geleden
Feyenoord bekert zonder zieke Hartman tegen FC Groningen

ROTTERDAM (ANP) - Quilindschy Hartman ontbreekt bij Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Groningen. De linksback is ziek en wordt vervangen door Marcos López.

4 uur geleden
Ten Hag eist excuses Fulham na cynische post op sociale media

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester United-trainer Erik ten Hag eist excuses van Fulham naar aanleiding van een post van de Londense club op sociale media over Bruno Fernandes.

4 uur geleden