Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Johansson wil handbalster Broch graag terug in Oranje

Bondscoach Johansson wil handbalster Broch graag terug in Oranje

ARNHEM (ANP) - Bondscoach Per Johansson doet verwoede pogingen om Yvette Broch terug te halen bij het Nederlands vrouwenhandbalteam. De Zweed heeft al uitvoerig gesproken met de 31-jarige cirkelspeelster, die volgens hem in vorm is en goed speelt bij haar Hongaarse club Györi.

"Het is mijn taak om de beste speelsters van Nederland in het nationale team te krijgen en ik zou dolgraag Yvette erbij hebben. Ik denk dat zij met haar ervaring en persoonlijkheid van grote waarde kan zijn voor het team", zei Johansson op sportcentrum Papendal, waar Oranje zich voorbereidt op oefenwedstrijden tegen de handbalgrootmachten Noorwegen en Denemarken.

"Ik wilde haar er deze oefenstage al graag bij hebben, maar ze heeft nee gezegd. Ik zal haar voor het volgende trainingskamp weer vragen en dan hoop ik dat ze ja zegt, want ik zie haar als een aanwinst voor het team op het komende EK", aldus de Zweed, die sinds februari bondscoach van Oranje is.

Vaccineren

Broch maakte jarenlang deel uit van het Nederlands team en won medailles op EK's en WK's, maar besloot in 2018 haar handbalcarrière abrupt af te breken. De international was naar eigen zeggen fysiek en mentaal opgebrand. Eind 2020 pakte ze het handballen toch weer op en keerde ze ook terug in Oranje. Broch besloot echter niet mee te gaan naar de Olympische Spelen. Ze wilde zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus en was bang dat ze als gevolg daarvan tijdens het evenement in Tokio in een isolement zou komen.

Sindsdien heeft ze niet meer gespeeld voor het Nederlands team, maar Johansson liet blijken dat haar verleden voor hem geen rol speelt. "Ik weet niets van dat vaccin-verhaal. Daar heb ik met haar ook niet over gesproken. Ik wil als coach het gevoel hebben dat ik er alles aan heb gedaan om de beste speelsters in het team te krijgen en Yvette hoort daar bij. Ik respecteer dat ze nu 'nee' heeft gezegd, maar ik blijf het proberen."

Meer uit Sport

Skibond 'verguld' met comeback skilegende Hirscher voor Nederland

UTRECHT (ANP) - De kleine skinatie Nederland verwelkomt met Marcel Hirscher een van de beste skiërs aller tijden. De Nederlands Ski Vereniging (NSkiV) bevestigt dat de 35-jarige Hirscher vanaf volgend seizoen onder de Nederlandse vlag wedstrijden zal skiën. Hij maakt gebruik van zijn dubbele paspoort. Eerder gaf de Oostenrijkse skibond al goedkeuring voor de verandering van nationaliteit.

1 uur geleden
Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

WENEN (ANP/DPA) - De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent. De Oostenrijkse skibond heeft bevestigd dat het een aanvraag van Hirscher om te skiën voor Nederland heeft goedgekeurd.

4 uur geleden
Oud-winnaar Quintana vastberaden Giro d'Italia te fietsen

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij tien jaar geleden won. De renner van Movistar zegt herstellende te zijn van zijn verwondingen die hij opliep door een val in de Ronde van Catalonië.

4 uur geleden
Bijna 130 miljoen euro voor slachtoffers van turnarts Nassar

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie betaalt een schadevergoeding van 139 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro, aan slachtoffers van Larry Nassar. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnbond werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden veelal jonge turnsters.

16 uur geleden
Tennisster Pegula maakt in juni haar opwachting in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Jessica Pegula maakt in juni voor de tweede keer haar opwachting in de Libéma Open in Rosmalen. De Amerikaanse nummer 5 van de wereld speelde eerder in 2015 op de grasbanen van Autotron 's-Hertogenbosch.

18 uur geleden
Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

19 uur geleden
Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

20 uur geleden