Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Johansson wil handbalster Broch graag terug in Oranje

Bondscoach Johansson wil handbalster Broch graag terug in Oranje

ARNHEM (ANP) - Bondscoach Per Johansson doet verwoede pogingen om Yvette Broch terug te halen bij het Nederlands vrouwenhandbalteam. De Zweed heeft al uitvoerig gesproken met de 31-jarige cirkelspeelster, die volgens hem in vorm is en goed speelt bij haar Hongaarse club Györi.

"Het is mijn taak om de beste speelsters van Nederland in het nationale team te krijgen en ik zou dolgraag Yvette erbij hebben. Ik denk dat zij met haar ervaring en persoonlijkheid van grote waarde kan zijn voor het team", zei Johansson op sportcentrum Papendal, waar Oranje zich voorbereidt op oefenwedstrijden tegen de handbalgrootmachten Noorwegen en Denemarken.

"Ik wilde haar er deze oefenstage al graag bij hebben, maar ze heeft nee gezegd. Ik zal haar voor het volgende trainingskamp weer vragen en dan hoop ik dat ze ja zegt, want ik zie haar als een aanwinst voor het team op het komende EK", aldus de Zweed, die sinds februari bondscoach van Oranje is.

Vaccineren

Broch maakte jarenlang deel uit van het Nederlands team en won medailles op EK's en WK's, maar besloot in 2018 haar handbalcarrière abrupt af te breken. De international was naar eigen zeggen fysiek en mentaal opgebrand. Eind 2020 pakte ze het handballen toch weer op en keerde ze ook terug in Oranje. Broch besloot echter niet mee te gaan naar de Olympische Spelen. Ze wilde zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus en was bang dat ze als gevolg daarvan tijdens het evenement in Tokio in een isolement zou komen.

Sindsdien heeft ze niet meer gespeeld voor het Nederlands team, maar Johansson liet blijken dat haar verleden voor hem geen rol speelt. "Ik weet niets van dat vaccin-verhaal. Daar heb ik met haar ook niet over gesproken. Ik wil als coach het gevoel hebben dat ik er alles aan heb gedaan om de beste speelsters in het team te krijgen en Yvette hoort daar bij. Ik respecteer dat ze nu 'nee' heeft gezegd, maar ik blijf het proberen."

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

7 uur geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

7 uur geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

8 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

9 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

11 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

12 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

13 uur geleden