Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Gunnewijk over zilver: beter iets dan niets

Bondscoach Gunnewijk over zilver: beter iets dan niets

FUJI SPEEDWAY (ANP) - Bondscoach Loes Gunnewijk van de Nederlandse wielrensters stond er beteuterd bij. "We hadden een doel en dat was goud. Dan overheerst het gevoel van teleurstelling. Over het zilver kan ik alleen maar zeggen: beter iets dan niets."

Annemiek van Vleuten reed in de olympische wegrace naar het zilver, achter de volstrekt onbekende Oostenrijkse Anna Kiesenhofer. De tweevoudig wereldkampioene tijdrijden dacht echter dat ze had gewonnen. Uitbundig juichend kwam ze over de finish op de Fuji International Speedway, niet wetende dat het goud een dikke minuut eerder al vergeven was.

"Er was veel miscommunicatie", bekende Gunnewijk. "We kregen in de auto vanuit de koers weinig informatie door en op veel plekken was het ook niet mogelijk nog iets aan de rensters door te geven. We hebben geen oortjes en in die laatste ronde over het circuit konden we er met de auto niet meer bijkomen. Ik kreeg toen pas in de gaten dat het voor de rensters niet duidelijk was dat er nog iemand vooruit was", zei de bondscoach.

Grote voorsprong

Ze wilde niet ingaan op de vraag hoe het nou kon dat de rensters niet op de hoogte waren van het feit dat een Oostenrijkse wielrenster 4 minuten voorsprong had met nog 10 kilometer te fietsen. "Ik wil het daar nog met de meiden over hebben. We moeten dit analyseren. Vooraf hadden we wel een tactiek besproken. Er mocht best een groepje wegrijden, maar op de klim naar Doshi Road zouden wij de koers zwaar maken om de groep kleiner te maken en daarna de situatie opnieuw inschatten. Dat deden we ook, maar de vluchters hadden veel meer voorsprong dan de bedoeling was en die Oostenrijkse bleek ook nog eens goed te kunnen doortrappen. Dat verschil is niet goed doorgekomen."

Er waren volgens Gunnewijk afspraken gemaakt binnen de ploeg over hoe groot de voorsprong maximaal mocht worden van een vluchtgroep. Hoeveel wilde ze niet zeggen, maar 10 minuten was in elk geval te veel. "Toch is het niet zo zwart-wit. De situatie in de koers bepaalt ook wat de rensters doen. Achteraf weet je hoe het anders had gemoeten, maar ik weet wel dat we hier de sterkste renners aan de start hadden."

Meer uit Sport

Verstappen is blij voor GP-winnaar Norris in Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Grote Prijs van Miami. De 26-jarige wereldkampioen zei na de race blij te zijn voor de Brit Lando Norris die zijn eerste GP-zege in de Formule 1 pakte. "Het zat er al een poosje aan te komen en het gaat zeker niet zijn laatste overwinning zijn", zei Verstappen in het interview op de baan.

1 uur geleden
Norris uitzinnig na 'eindelijk' eerste GP-zege in Formule 1

MIAMI (ANP) - Lando Norris was "uitzinnig van geluk" met zijn eerste GP-zege in de Formule 1. "Het werd tijd hè", zei de 24-jarige Brit van McLaren in het interview op de baan na zijn overwinning op het Miami International Autodrome. "Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het me gelukt."

1 uur geleden
Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

2 uur geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

4 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

8 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

9 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

12 uur geleden