Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach De Boer vond het lastig Bergwijn en Tete te passeren

Bondscoach De Boer vond het lastig Bergwijn en Tete te passeren

ZEIST (ANP) - Frank de Boer vond het vooral lastig om Steven Bergwijn en Kenny Tete te vertellen dat ze niet met het Nederlands elftal naar het EK mogen. "Zij hebben er toch vaak bij gezeten", zei de bondscoach. "Van alle afvallers waren zij ook wel het meest teleurgesteld. Het hoort bij mijn vak om zo'n boodschap over te brengen. Dat is ook niet zo moeilijk, maar op persoonlijk vlak is zoiets niet leuk."

De Boer bracht woensdag zijn voorlopige EK-selectie van 34 spelers terug tot een definitief keurkorps van 26 internationals voor de Europese eindronde. Hans Hateboer viel af omdat hij niet fit was. Verder had de bondscoach ook slecht nieuws voor Marco Bizot, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena, Anwar El Ghazi en Jeremiah St Juste.

Bergwijn kreeg het afgelopen seizoen weinig speeltijd bij Tottenham Hotspur. De Boer verkoos Jurriën Timber, Denzel Dumfries en Joël Veltman boven rechtsback Tete. "Ik vind dat er op dit moment betere spelers op zijn positie zijn", zei de bondscoach over het passeren van Tete. "Daarom kies ik voor Joël, Denzel en Jurriën. Zij zijn beter in de keuzes die je moet maken tijdens wedstrijden. Ik kies voor een combinatie tussen een echte mandekker en een opbouwer. Het was kantje boord en ik heb voor deze namen gekozen."

Debutanten

De Boer nam de laatste beslissing over zijn selectie pas op woensdag, enkele uren voordat hij met zijn 26 spelers naar buiten trad. De bondscoach wilde niet zeggen om welke speler het ging. Maar het zou zo maar kunnen dat de bondscoach El Ghazi als laatste heeft laten afvallen. "Als ik 27 spelers mee had mogen nemen, dan was hij er denk ik wel bij geweest."

Timber en Gakpo debuteren in de selectie van Oranje. "Iedereen heeft gezien hoe Timber zich bij Ajax ontwikkelt", zei De Boer. "Dat is spectaculair. Hij verblikt of verbloost niet. Cody is geblesseerd geweest. Daarom zit hij er nu pas bij, maar hij heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij PSV."

De Boer besloot zowel Luuk de Jong en Wout Weghorst te selecteren. "Ik heb al een paar keer gezegd dat we meerdere systemen moeten kunnen spelen", verklaarde hij. "Als we 5-3-2 spelen kan je met Luuk of Wout en Memphis Depay eromheen spelen. Je kan ze zelfs alle twee inzetten, als dat nodig is."

Meer uit Voetbal

Koopmeiners en De Roon willen met Atalanta nu ook finales winnen

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners kon zijn geluk niet op na het bereiken van de finale van de Europa League met Atalanta. De Oranje-international wil na het uitschakelen van Olympique Marseille echter meer.

5 uur geleden
Olympiakos tegenstander Fiorentina in finale Conference League

PIRAEUS (ANP) - Olympiakos is de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League. De Griekse club versloeg in de tweede halve finale Aston Villa met 2-0, nadat de club ook al de eerste wedstrijd in Birmingham had gewonnen (4-2).

8 uur geleden
Atalanta voor het eerst in clubhistorie naar Europese eindstrijd

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft voor het eerst in zijn bestaan een Europese eindstrijd bereikt. De Italiaanse voetbalclub versloeg Olympique Marseille in de halve finales van de Europa League met 3-0 en dat was voldoende na de 1-1 van een week eerder.

8 uur geleden
Bayer Leverkusen ten koste van AS Roma naar finale Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso speelde met 2-2 gelijk tegen de Italianen en dat was voldoende na de 2-0-zege van een week eerder in Rome.

8 uur geleden
Janssen helpt Wolfsburg met doelpunt aan tiende beker op rij

KEULEN (ANP) - De Nederlandse voetbalinternational Dominique Janssen heeft met een doelpunt in de Duitse bekerfinale bijgedragen aan de 2-0-zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. Het was de tiende keer op rij dat de vrouwen van Wolfsburg de nationale beker in de wacht sleepten.

13 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp bekerfinale van Union

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse trainer Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Belgische voetbalbeker. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, dat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

13 uur geleden
Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

14 uur geleden