Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach De Boer: keeper Krul hoeft niets te bewijzen

Bondscoach De Boer: keeper Krul hoeft niets te bewijzen

LOULÉ (ANP) - Het baart Frank de Boer geen zorgen dat Tim Krul in het oefenduel met Schotland (2-2) weer door een afstandsschot werd gepasseerd. De doelman van Oranje had geen antwoord op de 1-0 van Jack Hendry. "Volgens mij zat die bal er best aardig in", zei de bondscoach. "Ik moet het nog eens goed bekijken."

Krul werd eind maart tijdens het uitduel in de WK-kwalificatie met Turkije (4-2) ook drie keer geklopt met een schot van buiten het strafschopgebied. "Maar Tim hoeft niets te bewijzen", zegt De Boer. "Hij heeft een uitstekend seizoen gedraaid. Hij is een goede doelman. Ik maak mij geen zorgen."

De Boer besloot dinsdag de positief op corona geteste Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het EK. Maarten Stekelenburg krijgt zondag een kans in het laatste oefenduel voor het EK met Georgië. Daarna moet de bondscoach beslissen wie op 13 juni onder de lat staat tijdens het eerste duel op het EK met Oekraïne.

Maarten Stekelenburg draagt rugnummer 1 tijdens het EK en Tim Krul nummer 13. "Maar daar moet je niet te veel uit afleiden", aldus De Boer. "Krul heeft al langer nummer 13."

Meer uit Voetbal

AC Milan zeker van tweede plaats na ruime zege, treffer Reijnders

MILAAN (ANP) - AC Milan heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Serie A. De ploeg van Tijjani Reijnders was met 5-1 te sterk voor het laag geklasseerde Cagliari. De Oranje-middenvelder tekende een kwartier voor tijd voor de 3-1.

2 uur geleden
FSV Mainz wendt rechtstreekse degradatie definitief af

MAINZ (ANP) - FSV Mainz heeft met een ruime zege op Borussia Dortmund rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga afgewend. De ploeg van verdediger Sepp van den Berg staat door de 3-0-zege op 32 punten en kan niet meer worden ingehaald door nummer zeventien 1.FC Köln.

3 uur geleden
Depay keert na ruim een maand terug in selectie Atlético Madrid

MADRID (ANP) - Memphis Depay keert na ruim een maand blessureleed terug in de selectie van Atlético Madrid. De Oranje-international werd door trainer Diego Simeone geselecteerd voor de thuiswedstrijd tegen RC Celta van zondag.

3 uur geleden
B-ploeg Real Madrid boekt eenvoudige zege bij Granada

GRANADA (ANP) - Kampioen Real Madrid heeft drie dagen na het bereiken van de finale van de Champions League een eenvoudige zege geboekt op het al gedegradeerde Granada. Het elftal van Carlo Ancelotti, die bijna al zijn basisspelers rust gunde, won met 4-0 bij de nummer 19 van de ranglijst.

4 uur geleden
Emotioneel afscheid Jansen bij FC Twente met haar zesde titel

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Renate Jansen vierde haar afscheid bij FC Twente met haar zesde landstitel. Het was haar vijfde met de club uit Enschede, die het kampioenschap veroverde door in de laatste speelronde te winnen van Telstar (2-0). "Het was emotioneel. Het kippenvel stond op mijn armen na het laatste fluitsignaal", zei de 33-jarige aanvalster bij ESPN.

6 uur geleden
Voetbalsters FC Twente veroveren negende landstitel

ENSCHEDE (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn voor de negende keer landskampioen geworden. De Eredivisieploeg uit Enschede veroverde de titel door in de eigen Grolsch Veste met 2-0 te winnen van Telstar. Beide treffers vielen in de eerste helft en kwamen op naam van Jaimy Ravensbergen.

6 uur geleden
Burnley degradeert na treffer Tottenham-verdediger Van de Ven

LONDEN (ANP) - Voetbalclub Burnley keert na één seizoen op het hoogste niveau van Engeland weer terug naar de Championship. De ploeg verloor met 2-1 bij Tottenham Hotspur en kan met één wedstrijd te gaan degradatie niet meer ontlopen. De Nederlandse international Micky van de Ven maakte de winnende treffer voor Tottenham.

6 uur geleden