Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bonden: vliegtuigcrew testen voor elke vlucht testen hoeft niet

Bonden: vliegtuigcrew testen voor elke vlucht testen hoeft niet

SCHIPHOL (ANP) - Vakbonden voor cabinepersoneel vinden niet dat vliegtuigpersoneel voor iedere vlucht getest hoeft te worden. FNV Cabine en VNC wijzen op de overheidsrichtlijnen die voorschrijven dat bij reizen naar veilige landen het testen van bemanning op het coronavirus niet nodig is. Een woordvoerster van FNV Cabine zegt bovendien dat vijf dagen per week getest worden "behoorlijk belastend" kan zijn. "Dat is nogal wat om van je medewerkers te vragen", meent zij.

Volgens Nederlandse overheidsrichtlijnen hoeven stewards en stewardessen alleen getest te worden bij reizen naar onveilige landen. Dat betekent dat voor vluchten naar diverse landen, waaronder Japan, het vliegtuigpersoneel geen test ondergaat. Vakbond VNC vindt dat het voldoende is om regels na te leven die landen en vliegtuigmaatschappijen opleggen.

Volgens de FNV-woordvoerster hadden er voor de inmiddels beruchte vlucht vanuit Amsterdam naar de Olympische Spelen in Tokio wel extra afspraken kunnen worden gemaakt tussen KLM en de vertegenwoordigers van TeamNL. "Maar wij vinden niet dat wij als vakbond dat onderscheid moeten maken tussen vluchten", aldus FNV Cabine.

Vijf van de zes tot nu toe positief geteste leden van TeamNL zaten op zaterdag 17 juli in hetzelfde KLM-toestel richting Tokio. Volgens sportkoepel NOC*NSF is het lastig te achterhalen waar de besmettingen hebben plaatsgevonden, zei technisch directeur Maurits Hendriks dinsdag. "Maar de garantie dat de besmettingen van de vlucht komen, die is er absoluut niet." Het zou volgens hem ook kunnen zijn gebeurd op Schiphol, bij aankomst op de volle luchthaven Narita, in het vervoer naar Tokio en vervolgens in het olympisch dorp zelf.

De Japanse overheid eiste een temperatuurcontrole van het personeel voor vertrek. KLM zegt aan alle regels te hebben voldaan.

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

3 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

5 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

9 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

10 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

10 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

10 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

11 uur geleden