Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bonden: stakingen bij Douwe Egberts opgeschort na beter loonbod

Bonden: stakingen bij Douwe Egberts opgeschort na beter loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hebben de stakingen bij de fabrieken van Jacobs Douwe Egberts (JDE) in Utrecht en Joure afgeblazen. Aanleiding daarvoor is een beter bod van het bedrijf in het kader van een nieuwe cao. Vorige week legden werknemers wel het werk neer.

De bonden wilden drie dagen gaan staken deze week, van woensdag tot en met vrijdag. Maar na de vorige staking wilde het koffiebedrijf opnieuw om tafel. "Uit dat informeel overleg zien wij genoeg aanknopingspunten om tot een goede cao te komen", laat FNV-bestuurder Adem Akdeniz weten. Bij beide fabrieken werken in totaal ongeveer 1800 mensen.

FNV eist koopkrachtbehoud voor de medewerkers van JDE, dat ook thee maakt voor Pickwick. Daarom wil de bond dat de lonen meestijgen met de prijzen in de supermarkt. Maar details over het resultaat willen de bonden nu nog niet kwijt. CNV-bestuurder Jikkie Aalberts geeft aan dat het bod eerst besproken moet worden met de leden. "Als zij het er in meerderheid mee eens zijn, dan hebben we een nieuwe cao. Als de meesten er niet mee instemmen, pakken we de draad van acties gewoon weer op."

Het conflict tussen JDE en zijn medewerkers ontstond tijdens de onderhandelingen over een nieuwe cao, die met terugwerkende kracht per 1 januari moet ingaan. Hoewel vakbonden en werkgever het op veel punten eens konden worden, lukte dat eerder niet op het gebied van loon.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden