Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bonden laten leden stemmen over 'teleurstellend' cao-bod supers

Bonden laten leden stemmen over 'teleurstellend' cao-bod supers

UTRECHT (ANP) - Vakbonden CNV en FNV laten het definitieve oordeel over het eindbod van supermarkten voor een nieuwe cao over aan hun leden. Zelf zijn ze ontevreden over de voorstellen van werkgevers. Vooral de verlaging van de zondagstoeslagen noemt FNV "teleurstellend".

Vakbonden en werkgeversorganisaties VGL en Vakcentrum hebben lang onderhandeld over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de 250.000 medewerkers die onder de cao vallen. Begin 2021 organiseerden FNV en CNV ook stakingen om hun eisen kracht bij te zetten, maar de animo was niet erg groot. Tot een principeakkoord is het niet gekomen.

In de plannen van de werkgevers krijgen werknemers er in drie jaar stapsgewijs 9 procent meer loon bij. Dat is meer dan het oorspronkelijke loonbod. Maar FNV en CNV vinden de verlaging van de zondagstoeslag te zwaar om onverdeeld positief over het eindbod te zijn. Die toeslag is volgens de bonden erg belangrijk voor personeelsleden van supermarkten en distributiecentra die hun werk niet als bijbaan doen.

Einbod

"We zijn uitonderhandeld. Werkgevers blijven erbij dat zij de zondagstoeslag willen halveren", zegt FNV-bestuurder Özcan Colak. Jacqueline Twerda van CNV erkent ook dat het eindbod niet is waar ze op had ingezet. Maar ze wil de aanzienlijke loonsverhoging wel voorleggen aan leden.

FNV geeft leden tot 11 november de tijd om te stemmen. CNV-leden kunnen tot 12 november stemmen.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

2 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

2 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

3 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

6 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

6 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

7 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

7 uur geleden