Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bond van ambtenaren bij Belastingdienst doet aangifte tegen BOOS

Bond van ambtenaren bij Belastingdienst doet aangifte tegen BOOS

HILVERSUM (ANP) - De vakbond NCF doet aangifte tegen het BNNVARA-programma BOOS, bevestigt voorzitter Albert van der Smissen na berichtgeving van Trouw. Volgens de voorzitter worden "collega's die bij de Belastingdienst werken bedreigd en geïntimideerd." Presentator Tim Hofman riep een paar dagen geleden mensen op om voor een uitzending over de toeslagenaffaire gegevens te delen van ambtenaren die zich hebben misdragen.

"Dat is verboden in Nederland", stelt de voorzitter van NCF, de vakbond voor medewerkers van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. "Tim Hofman heeft namens BOOS de oproep gedaan om gegevens van Belastingdienstambtenaren met hen te delen, zodat deze mensen 'terecht kunnen worden gesteld' voor de toeslagenaffaire, om zo maar even te zeggen. Mensen die in loondienst zijn en hun werk doen", zegt Van der Smissen.

Volgens de voorzitter van de bond mogen persoonsgegevens niet zomaar gedeeld worden. "Net zoals je in Nederland niet de gegevens van de politie in privé mag opvragen, vinden wij ook dat dat nu niet kan."

BNNVARA laat in een reactie weten dat "BOOS al enige tijd bezig is met een onderzoek naar de Belastingdienst en ambtenaren die regels zouden hebben overtreden. De redactie heeft stukken ingezien waaruit blijkt dat er ambtenaren zijn die regels overtreden hebben en buiten het protocol gewerkt hebben. Onze vraag is: hoe is de Belastingdienst omgegaan met deze mensen?"

Hofman en zijn team willen weten of hier consequenties aan verbonden zijn en op welke posities deze mensen nu zitten. Volgens BNNVARA is BOOS niet van plan de lijst van betrokken ambtenaren naar buiten te brengen. "Het noemen van namen zal alleen gebeuren als daarvoor voldoende aanleiding is en dit ook journalistiek verantwoord is."

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden