Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bonaire versoepelt de coronamaatregelen

Bonaire versoepelt de coronamaatregelen

KRALENDIJK (ANP) - Bonaire gaat donderdag de coronamaatregelen versoepelen. Dat heeft gezaghebber Edison Rijna bekendgemaakt. Op het eiland is het aantal met corona besmette personen gedaald naar tien. Er zijn geen mensen met het virus meer in het ziekenhuis opgenomen.

Na drie weken in risiconiveau 4 te hebben gezeten gaat Bonaire naar risiconiveau 3. Dat betekent onder meer dat bars, restaurants en casino’s tot middernacht open kunnen blijven. Discotheken en seksinrichtingen moeten nog wel gesloten blijven. Er gelden nog veel beperkende maatregelen in de samenleving, zo mogen privé niet meer dan tien personen samenkomen.

In winkels wordt niet meer dan twee personen van een huishouden toegelaten. Bij begrafenissen en huwelijken mogen tot maximaal honderd bezoekers aanwezig zijn. Kerken mogen niet meer dan 50 procent van het mogelijke aantal bezoekers toelaten. Daar mag alleen zachtjes worden gezongen.

Volgens Rijna houdt niet iedereen zich aan de regels en komen nog steeds veel mensen in grote groepen bij elkaar, zoals bij illegale feesten thuis of op het strand. Hij doet een oproep aan iedereen om zich aan de regels te houden. Tegelijkertijd is hij blij dat steeds meer mensen zich laten vaccineren. 68 procent heeft in ieder geval de eerste coronaprik gekregen, aldus de gezaghebber. Meer dan 35 procent van de bevolking heeft twee prikken gehad.

Vanaf 19 mei geldt voor Nederlanders een reisadvies met de kleurcode geel voor Bonaire. Nederland beschouwt Bonaire als een laagrisico-eiland. Passagiers uit Bonaire die naar Nederland reizen hoeven zich niet meer te laten testen en hoeven niet in quarantaine. Nederland blijft echter wél een hoogrisicoland voor Bonaire. Daarom worden de testen gehandhaafd die gedaan moeten worden als mensen naar Bonaire reizen.

Meer uit Binnenland

Miljardenbezuinigingen zijn volgens de VVD 'onvermijdelijk'

DEN HAAG (ANP) - Verdere bezuinigingen zijn wat de grootste coalitiepartij VVD betreft "onvermijdelijk" om het huishoudboekje van de overheid weer op orde te krijgen. Het kabinet loopt met de huidige begroting al tegen de grenzen aan, zegt Kamerlid Eelco Heinen. "Als we eerlijk zijn" moet het kabinet 10 tot 20 miljard euro besparen, aldus de liberaal.

2 minuten geleden
Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. (23) is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

34 minuten geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

59 minuten geleden
Vanaf vrijdag extra treinen naar Zandvoort vanwege zomerweer

ZANDVOORT (ANP) - Door het voorspelde zomerweer zet de NS vanaf vrijdag extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort. Volgens een woordvoerster rijden er vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur meer om alle badgasten te kunnen vervoeren.

1 uur geleden
NS: ritten nieuwe intercity 'voorspoedig', wel probleem binnendeur

UTRECHT (ANP) - De 'generale repetitie' met de nieuwe intercitytrein verloopt voorspoedig, meldt de NS na zes weken aan ritten tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Er zijn wat problemen met bijvoorbeeld de binnendeuren van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) opgedoken, maar die kunnen "voordat de treinen grootschalig worden ingezet" nog aangepast worden, zegt een programmamanager bij de NS.

1 uur geleden
Zorgplicht voor sociale veiligheid studenten in wet vastgelegd

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) wil een zorgplicht voor sociale veiligheid voor studenten op hogescholen en universiteiten wettelijk vastleggen. Daardoor kan het externe toezicht verbeteren. Hij volgt hiermee een advies van de Inspectie van het Onderwijs.

2 uur geleden
Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

2 uur geleden