Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bol.com wil Black Friday vroeger in het jaar

Bol.com wil Black Friday vroeger in het jaar

AMSTERDAM (ANP) - Koopjesfestijn Black Friday, overgewaaid uit de Verenigde Staten, moet in Nederland naar voren worden verplaatst. Dat zegt de directeur van bol.com, Huub Vermeulen, in een interview met dagblad Trouw. Nu valt Black Friday, dat traditioneel door de Amerikanen eind november wordt gevierd, volgens hem te dicht op het sinterklaasfeest.

Dat die twee dagen zo dicht op elkaar vallen, veroorzaakt ongekende drukte bij webwinkels als bol.com, aldus Vermeulen. De oplossing is volgens hem: Black Friday moet in Nederland op een vroegere datum komen. Dan kunnen de risico's van een vertraagde bezorging van pakketjes worden vermeden. De webwinkel wordt in dat idee gesteund door branchegenoten als lootjestrekken.nl.

Dit jaar begon bol.com al eerder met kortingen onder de noemer Black Friday, op 22 november. Black Friday valt dit jaar op 29 november, een dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving.

Meer uit Financieel

Aandelenbeurs Amsterdam sluit licht lager, Heijmans stijgt hard

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers op het Damrak waren in afwachting van de kwartaalcijfers van chipbedrijf Nvidia in de Verenigde Staten en de notulen van de Fed. Bouwbedrijf Heijmans bewoog sterk na de publicatie van nieuwe financiële doelstellingen.

3 uur geleden
Oud-ING-bankier Roland Boekhout nieuwe topman Volksbank

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft in Roland Boekhout zijn nieuwe topbestuurder gevonden. Hij is de opvolger van Martijn Gribnau, die eind vorig jaar afzag van een tweede termijn als hoogste bestuurder van het bedrijf achter SNS en ASN Bank. Boekhout deed onder andere bij ING veel ervaring op als manager in de bankensector.

3 uur geleden
Brand in kantoor Ozempic-maker Novo Nordisk onder controle

KOPENHAGEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De grote brand in een kantoor van farmaceut Novo Nordisk bij Kopenhagen is onder controle, laat de brandweer van de Deense hoofdstad weten. Het pand van de maker van afslankmiddel Ozempic vatte eerder op de dag vlam en kan niet meer worden gered.

4 uur geleden
Anglo American in gesprek met concurrent BHP over overname

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Mijnbouwbedrijf Anglo American heeft een verhoogd bod van concurrent BHP afgewezen. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf wil wel in gesprek met zijn grotere branchegenoot over een mogelijke deal.

4 uur geleden
Ethische raad Noors staatsfonds onderzoekt wapenverkoop Israël

OSLO (ANP) - Ethisch adviseurs van het Noorse staatsinvesteringsfonds gaan meer onderzoek doen naar bedrijven die mogelijk wapens verkopen aan Israël. Dat meldt de vermogensbeheerder met een beleggingsportefeuille van 1,7 biljoen dollar per e-mail aan persbureau Bloomberg.

5 uur geleden
Topman: VAE in verzet als Emirates dupe wordt van krimp Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Emirates en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaan zich verzetten tegenover de Nederlandse overheid als de luchtvaartmaatschappij minder op Schiphol mag vliegen door de voorgenomen krimp. Hiervoor waarschuwt de topman van Emirates, Tim Clark, woensdag tijdens een luchtvaartcongres in Amsterdam. "Ik denk dat de Verenigde Arabische Emiraten heel sterk zijn vertegenwoordigd. Als de Nederlandse overheid een besluit toepast, is het aan hun adviseur om te vertellen: 'doe dit niet, want dan wacht jullie een rechtszaak'."

5 uur geleden
Nvidia licht omlaag op Wall Street voorafgaand aan cijfers

NEW YORK (ANP) - Nvidia ging woensdag licht omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers wachten in spanning op de resultaten die het AI-chipbedrijf na de slotbel op Wall Street zal publiceren. Nvidia is de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI) en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest waardevolle bedrijven. Het bedrijf is ook een van de grote aanjagers van de recordstanden op Wall Street. Het aandeel Nvidia, dat dit jaar al ruim 90 procent in waarde is gestegen, daalde 0,3 procent.

6 uur geleden