Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bol weer Europees kampioene 400 meter indoor, zilver voor Klaver

Bol weer Europees kampioene 400 meter indoor, zilver voor Klaver

ISTANBUL (ANP) - Femke Bol heeft voor de tweede keer de Europese titel op de 400 meter indoor veroverd. De 23-jarige atlete uit Amersfoort rende in de Ataköy Arena van Istanbul op machtige wijze naar het goud in een tijd van 49,85 seconden. Die tijd lag boven haar wereldrecord van 49,26.

Lieke Klaver maakte het Nederlandse succes nog groter door het zilver te pakken in een tijd van 50,57. Het was voor de 24-jarige Enkhuizense haar eerste individuele medaille op een internationaal toernooi.

Bol, ook drievoudig Europees kampioene outdoor, gold als de torenhoge favoriete voor het goud in Istanbul. Ze maakte twee weken geleden grote indruk in de atletiekwereld met haar wereldrecord van 49,26 dat ze liep bij de NK indoor in Apeldoorn. Bol liep daar het 41 jaar oude record van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken.

Alle remmen los

De grote vedette van de Nederlandse atletiek bewaarde in Istanbul het beste voor de finale. In de series en de halve finales liep ze op reserve, om niet te veel energie te verspillen. In de finale gingen alle remmen los. Bol startte in baan 5, met Klaver voor zich in 6. Bij het samenvoegen vlak voor het ingaan van de tweede ronde was ze al voorbij erkend snelle starter Klaver en zette ze de versnelling in waarmee ze ongenaakbaar naar de winst liep. Klaver liep in haar kielzog naar het zilver en liet de Poolse Anna Kielbasinska achter met brons.

Bol won twee jaar geleden op de EK indoor in Torun haar eerste titel op de 400 meter. Ze voegde daar een tweede gouden plak aan toe met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Klaver maakte daar ook deel uit van het gouden sprintkwartet. Zij eindigde toen als vijfde in de finale van de 400. Haar beste resultaat in een finale was tot zaterdag de vierde plaats die ze vorig jaar behaalde op de WK outdoor in Eugene.

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

50 minuten geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

53 minuten geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

1 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

2 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

4 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

5 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

5 uur geleden