Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

ROME (ANP) - Femke Bol was trots op haar ploeggenoten van de 4x400 meter estafette na het prolongeren van de Europese titel. "We zijn in de breedte ook een sterke ploeg, want de meiden die de series liepen hebben het ook goed gedaan. We mogen straks met zijn zevenen op het podium", zei de vedette van het team.

Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39. Het betekende de tiende medaille voor de Nederlands atletiekploeg op het toernooi in Rome. Dat is een record. Het zilver was voor Ierland, het brons ging naar België.

De samenstelling in de finale was heel anders dan in de series op dinsdag. Toen kregen Bol, Klaver en Peeters rust en zorgde De Witte als slotloper met een ferme versnelling in de laatste meters voor de finaleplek. Eveline Saalberg, Myrte van der Schoot en Anne van de Wiel keken in de finale van de zijkant toe.

De Witte sneller

De complimenten waren groot voor Peeters en De Witte. Peeters liet zich als tweede loopster niet aftroeven door de snelle Ierse Rhasidat Adeleke en De Witte nam brutaal de leiding over als derde loopster. "Het gaat bij mij heel goed dit jaar. Ik heb eens geen blessures en dat helpt", zei de atlete uit Heiloo. "Deze overwinning geeft vertrouwen, vooral de manier waarop we hebben gelopen. Een mooi voorproefje voor de Olympische Spelen."

De Witte was in de splittijd (50,41) zelfs sneller dan slotloopster Bol. Maar de wereld- en Europees kampioene op de 400 meter horden hoefde niet voluit. "Ik had misschien wat sneller kunnen openen, maar ik weet dat mijn laatste 100 meter sterk is, daar vertrouwde ik op. Dus die anderen mochten best wat terugkomen. Ik heb ook geleerd van fouten uit het verleden en in de estafette gaat het om goud, niet om de tijd."

Meer uit Sport

Turnster Volleman vervangt geblesseerde Van Pol op Spelen

PARIJS (ANP) - Turnster Vera van Pol mist de Olympische Spelen. De uit Weert afkomstige atlete kampt met een voetblessure. In overleg met de technische en de medische staf is besloten haar te vervangen. Bondscoach Jeroen Jacobs heeft Tisha Volleman aangewezen als vervangster, meldt gymnastiekbond KNGU.

42 minuten geleden
Na Sinner trekt ook Rune zich terug voor tennistoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Na Jannik Sinner heeft ook Holger Rune zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi in Parijs. De 21-jarige Deen, de nummer 16 van de wereld, kampt met een polsblessure.

1 uur geleden
Verstappen start waarschijnlijk weer met gridstraf in race op Spa

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Max Verstappen incasseert naar verwachting een gridstraf van tien plaatsen bij de Grote Prijs van België, komend weekend. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 past volgens goed ingevoerde autosportmedia een nieuwe motorwissel toe en heeft daarmee zijn jaarlimiet van vier krachtbronnen overschreden.

4 uur geleden
Zieke Sinner zegt af voor olympisch tennistoernooi

PARIJS (ANP) - De Italiaanse mondiale nummer 1 Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi van Parijs. De winnaar van de Australian Open zegt dat hij zich afgelopen dagen ziek is gaan voelen, waarop een amandelontsteking werd geconstateerd.

5 uur geleden
'Opa' Hirscher kijkt uit naar rentree als profskiër

ZOETERMEER (ANP) - Marcel Hirscher kijkt uit naar zijn rentree als profskiër en is niet bang dat hij faalt. Dat zei de 35-jarige Oostenrijker, die vanaf komend seizoen voor Nederland uitkomt, tijdens zijn presentatie in SnowWorld in Zoetermeer.

9 uur geleden
Tennisster Gauff vlaggendrager Team USA naast basketballer James

PARIJS (ANP/AFP) - Tennisster Coco Gauff draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen de Amerikaanse vlag. Zij doet dat naast basketballer LeBron James, die al eerder in de week was aangewezen als vlaggendrager voor zijn land.

9 uur geleden
Canada stuurt assistent en analist weg na incident met drone

PARIJS (ANP/RTR) - Het Canadese Olympisch Comité heeft bij de Olympische Spelen in Parijs twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analist Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone. Hoofdcoach Bev Priestman heeft zich daarvoor verontschuldigd en neemt tegen Nieuw-Zeeland niet plaats op de bank.

9 uur geleden