Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bol na tweede plaats: trots op de ploeg

Bol na tweede plaats: trots op de ploeg

PRIVAS (ANP) - Cees Bol moest na de finish even de teleurstelling verwerken. De Noord-Hollander had in Privas net naast de ritzege gegrepen in de vijfde etappe van de Tour de France. Na de derde plaats van zaterdag in de openingsetappe moest hij nu genoegen nemen met plaats twee. "Ik ben trots op de ploeg. Ik heb goed gesprint, maar helaas kwam er nog iemand voorbij", vertelde Bol toen de rust bij hem was wedergekeerd. De belg Wout van Aert stond ondertussen op het podium als ritwinnaar.

De 'sprinttrein' van Sunweb leverde goed werk in de bochtige straten van Privas. "Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Het was een geweldige lead-out van de mannen. Vanaf 4 kilometer voor de streep pakten wij de kop. Het tempo lag zo hoog dat andere treintjes nooit meer in de buurt zijn gekomen", vertelde Bol die het werk van zijn ploeggenoten "technisch ook nagenoeg perfect" noemde. "Ik zat makkelijk tot vlak voor de finish en sprintte ook best goed. Ik moet het nog eens terugzien, er zijn altijd verbeterpunten. Zo komen we ook verder als ploeg, door steeds weer te analyseren."

Meer uit Sport

Volleybalsters verliezen bij debuut coach Koslowski van Duitsland

NAGOYA (ANP) - De volleybalsters hebben in het Japanse Nagoya het eerste duel in de Nations League met 3-1 (25-21 25-22 20-25 25-22) verloren van Duitsland. Voor de debuterende Oranje-bondscoach Felix Koslowski was het daardoor een pijnlijk weerzien met zijn oude ploeg en vaderland.

1 uur geleden
Djokovic riskeert straf na politieke boodschap over Kosovo

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic riskeert een straf na het schrijven van een politieke boodschap over Kosovo. De 22-voudig grandslamkampioen schreef na het bereiken van de tweede ronde op Roland Garros "Kosovo is het hart van Servië, stop het geweld" op de camera.

1 uur geleden
Venus Williams tennist in Rosmalen voor het eerst in Nederland

ROSMALEN (ANP) - Venus Williams tennist komende maand voor het eerst in Nederland. De 42-jarige zus van Serena doet met een wildcard mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De Amerikaanse is de voormalig nummer 1 van de wereld en zevenvoudig grandslamwinnares.

3 uur geleden
Svitolina is 'flauwekul' beu en vraagt om echte hulp aan Oekraïne

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft opgeroepen om minder te praten over de oorlog in Oekraïne, maar daadwerkelijk hulp te bieden aan de bevolking. "Het Oekraïense volk heeft hulp nodig, maar ik merk dat er op andere zaken gefocust wordt", zei de 28-jarige Oekraïense op Roland Garros, waar ze zich voor de tweede ronde heeft geplaatst. "Ik hoor vooral loze woorden, zie lege daden, die niemand vooruithelpen."

4 uur geleden
Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

15 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

17 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

17 uur geleden