Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bol moeiteloos naar finale 400 meter horden

Bol moeiteloos naar finale 400 meter horden

TOKIO (ANP) - Femke Bol kan zich opmaken voor haar eerste olympische finale. De 21-jarige atlete plaatste zich op de Olympische Spelen van Tokio overtuigend voor de finale van de 400 meter horden. Ze won haar heat van de halve finales in 53,91. De laatste meters kon ze rustig uitbollen.

De Amerikaanse wereldrecordhoudster Sydney McLaughlin was in de stromende regen met een tijd van 53,03 de snelste. De strijd om de medailles op dit onderdeel is woensdag.

Bol heeft met grote passen de wereldtop bestormd. De Amersfoortse brak vorig jaar door op de 400 meter horden en won alle races waar ze aan de start kwam. Ook dit jaar is ze nog ongeslagen.

Succesreeks

Dit voorjaar zegevierde ze indoor op alle wedstrijden over 400 meter die ze liep en bekroonde ze die succesreeks met de Europese titel in Torun in 50,63. Op de 400 horden verbeterde ze haar Nederlands record tot een 52,37, de op één na beste tijd van dit jaar in de wereld.

Bol zorgde bij haar eerst olympische deelname ook al voor verwarring. Na de series van de 400 meter horden stelde ze niet te zullen starten in de finale van de 4x400 meter gemengd en zich volledig te focussen op de 400 horden, maar ze stond toch opgesteld. Als derde loopster bracht ze met een splittijd van 49,74 de Nederlandse ploeg aan de leiding, maar slotloper Ramsey Angela wist het Nederlandse viertal net niet aan een medaille te helpen op het nieuwe olympische onderdeel.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

5 uur geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

5 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

11 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

17 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

18 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden