Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bol blikvanger op NK indooratletiek in Omnisport Apeldoorn

Bol blikvanger op NK indooratletiek in Omnisport Apeldoorn

APELDOORN (ANP) - De Nederlandse kampioenschappen indooratletiek zijn de laatste mogelijkheid voor atleten zich te kwalificeren voor de Europese indoorkampioenschappen van 5 tot en met 7 maart in het Poolse Torun. De titelstrijd in het Omnisport van Apeldoorn is ook een van de weinige atletiekevenementen die doorgang vindt. Vanwege de coronapandemie zijn minder deelnemers toegelaten en is er geen publiek welkom.

Blikvanger is Femke Bol, die deze winter al drie keer het Nederlands record op de 400 meter heeft verbeterd en met een tijd van 50,66 op derde plaats van de wereldranglijst van dit jaar staat. Joris van Gool is de favoriet voor de 60 meter sprint en Nadine Visser gaat voor de titel op de 60 meter horden. Speciale aandacht is er voor de 800 meter bij de mannen. Op die afstand heeft een recordaantal van zeven atleten onder de limiet voor de EK gelopen, maar slechts drie mogen er naar Torun. Op de NK valt de beslissing.

Bijna dertig atleten hebben zich inmiddels al gekwalificeerd voor de EK indoor in Torun.

Meer uit Sport

KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoƶrdinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

2 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

2 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

3 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

4 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

6 uur geleden
Basketballers Orlando Magic boeken achtste zege op rij in NBA

WASHINGTON (ANP/RTR) - De basketballers van Orlando Magic hebben de achtste zege op rij in de Amerikaanse competitie NBA behaald. De ploeg won met 139-120 van Washington Wizards. Franz Wagner was de grote man bij de Magic. De Duitser maakte 31 punten. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 24 punten.

8 uur geleden
Arsenal-coach Arteta onder de indruk van eigen ploeg na CL-zege

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta was onder de indruk van de prestatie van zijn ploeg na de 6-0-zege op RC Lens in de Champions League. De Engelse formatie verzekerde zich met de overwinning van de groepswinst in de poule van PSV. "We hebben het op een prachtige manier gedaan", zei de coach na afloop.

15 uur geleden