Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boksster Fontijn verliest van Price en pakt brons

Boksster Fontijn verliest van Price en pakt brons

TOKIO (ANP) - Het is boksster Nouchka Fontijn op de Olympische Spelen niet gelukt de eindstrijd van de klasse tot 75 kilogram te bereiken. Ze werd in de halve finale van het middengewicht verslagen door de als eerste geplaatste Britse Lauren Price.

Zondag, op de laatste dag van de Spelen, strijdt Price met de Chinese Li Qian om een gouden plak. Er is bij het boksen geen strijd om een bronzen plak. De twee verliezers van de halve finales krijgen beiden een bronzen medaille.

De als vierde geplaatste Fontijn won de eerste ronde van de partij, maar de tweede en derde ronde waren voor Price. Het werd 3-2 voor de 27-jarige boksster uit Wales. Nadat de bel had geklonken na de derde ronde leek Price al te weten dat ze de zege binnen had. Na een halve minuut werd ze officieel aangewezen als winnares.

WK-finale 2019

Het duel met Price was een herhaling van de veelbesproken WK-finale van 2019. Fontijn werd bijna twee jaar geleden in Rusland op punten (3-2) tot winnares uitgeroepen. Terwijl de huldiging al was begonnen, maakte de omroeper echter bekend dat de boksbond van Wales een protest had ingediend tegen de uitslag. Na bijna een uur van grote onzekerheid werd Price alsnog tot wereldkampioene uitgeroepen. Fontijn vluchtte daarna ontgoocheld het stadion uit en liet de prijsuitreiking schieten.

Fontijn had in de eerste ronde Elzbieta Wojcik uit Polen met 4-1 verslagen en ze was in de kwartfinales Tammara Thibeault met 5-0 de baas.

Laatste Spelen

De 33-jarige Fontijn, voor wie het haar laatste bokspartij was, pakte vijf jaar geleden in Rio de Janeiro een zilveren plak. Ze verloor toen in de finale van de Amerikaanse Claressa Shields.

In aanloop naar de Spelen van Tokio had Fontijn al laten weten dat het haar laatste Spelen zouden worden. Na de nederlaag gaf ze te kennen dat ze ook niet meer in actie komt bij andere wedstrijden.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden