Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boksster Fontijn kan olympische vlag nog niet uithangen

Boksster Fontijn kan olympische vlag nog niet uithangen

SCHIEDAM (ANP) - Boksster Nouchka Fontijn (33) wacht al bijna een jaar op de afronding van haar kwalificatietraject voor de Zomerspelen in Tokio. Ook in april kan de Schiedamse fysiotherapeute haar tweede olympische deelname nog niet veiligstellen. Het laatste deel van het Europese kwalificatietoernooi in Londen is vanwege de coronacrisis verschoven naar juni. "Het duurt allemaal nog wat langer", merkt de nummer 2 van Rio 2016 nuchter op.

Fontijn weet wat haar in de Engelse hoofdstad te doen staat: twee partijen winnen en ze is opnieuw verzekerd van een olympisch startbewijs. Een herkansing bij het afsluitende mondiale kwalificatietoernooi in juni in Parijs zit er niet meer in. Dat evenement werd eerder deze week geschrapt vanwege de coronacrisis. "Ja, die laatste kwalificatiekans is nu verkeken", beseft Fontijn.

Toch trekt de Nederlandse bokstroef waarschijnlijk wel enig profijt van die maatregel. "Ze gaan naar de ranking kijken voor het laatste olympisch ticket in mijn gewichtsklasse. Daarop sta ik op de tweede plaats, achter Lauren Price uit Wales. Als zij zich kwalificeert in Londen en ik niet, dan mag ik op basis van mijn ranking toch naar Japan. Als wij het allebei niet redden in Londen, gaat Price naar Tokio en ik niet. Dus ik ben nu absoluut nog niet zeker van olympische deelname. Maar ik wil het ook helemaal niet van mijn ranking laten afhangen. Ik moet gewoon zelf in juni in Londen het werk afmaken."

Weinig blessures

Fontijn staat er momenteel naar eigen zeggen goed voor. "Ik heb gelukkig weinig last van blessures. Door de coronacrisis zijn we vaak op Papendal aangewezen. Dat is voor ons de enige indoorplek waar we binnen 1,5 meter kunnen trainen. Gelukkig kan ik ook nog aan de nodige buitenlandse toernooien meedoen."

Fontijn behaalde onlangs in Hongarije een kostbare overwinning, vooral in mentaal opzicht. Ze won in de finale afgetekend (4-0) van Price, de vrouw die haar in oktober 2019 in Rusland op bizarre wijze WK-goud 'ontfutselde'. Fontijn versloeg haar Britse rivale in de eindstrijd op punten (3-2), maar kreeg bij het begin van de huldiging te horen dat er een protest was ingediend tegen de uitslag. Na bijna een uur van grote onzekerheid werd Price als wereldkampioene uitgeroepen, tot grote woede en frustratie bij Fontijn, die de prijsuitreiking verder negeerde.

"Die finale in Hongarije tegen Price was natuurlijk heel beladen", bekent Fontijn, goed voor drie keer WK-zilver. "Natuurlijk was ik extra getergd. Ik was in Rusland de winnaar en heb nu in Hongarije de bevestiging gekregen dat ik haar kan hebben. Die WK-zaak heb ik nu afgesloten, we moeten verder, eerst naar Londen en dan naar Tokio."

Meer uit Sport

KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

4 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

4 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

5 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

6 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

8 uur geleden
Basketballers Orlando Magic boeken achtste zege op rij in NBA

WASHINGTON (ANP/RTR) - De basketballers van Orlando Magic hebben de achtste zege op rij in de Amerikaanse competitie NBA behaald. De ploeg won met 139-120 van Washington Wizards. Franz Wagner was de grote man bij de Magic. De Duitser maakte 31 punten. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 24 punten.

9 uur geleden
Arsenal-coach Arteta onder de indruk van eigen ploeg na CL-zege

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta was onder de indruk van de prestatie van zijn ploeg na de 6-0-zege op RC Lens in de Champions League. De Engelse formatie verzekerde zich met de overwinning van de groepswinst in de poule van PSV. "We hebben het op een prachtige manier gedaan", zei de coach na afloop.

17 uur geleden