Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boksopa Holyfield wil uitgedaagd worden door ex-rivaal Tyson

Boksopa Holyfield wil uitgedaagd worden door ex-rivaal Tyson

NEW YORK (ANP) - Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. "Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.

Holyfield en Tyson zijn sinds enige tijd weer in training en de geruchten over een 'rematch' worden steeds sterker. Op social media circuleerden zelfs al foto's van een affiche waarop de twee Amerikaanse ex-wereldkampioenen in het zwaargewicht staan afgebeeld, met als datum 11 juli en Diriyah in Saudi-Arabië als plaats van handeling. De officiële bevestiging ontbreekt echter nog altijd. Een deel van de opbrengst zou in elk geval ten goede komen aan de vele slachtoffers van het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten.

"Als hij mij slaat, zal ik hem terugslaan", verzekerde Holyfield. "Ik word 58 en hij 54, maar als je in goede gezondheid bent en die respecteert door de juiste dingen te doen, heb ik geen enkel bezwaar tegen een nieuw duel tussen ons."

Beet

Holyfield veroverde tot vier keer toe de wereldtitel bij de zwaargewichten. 'The Champ' heeft met Tyson nog een oude rekening te vereffenen. Ooit beet 'Iron Mike' tijdens een wereldtitelgevecht een stukje uit een oor van Holyfield, die in 2014 zijn lange loopbaan beëindigde.

Tyson geldt als een van de beste boksers ooit. Hij had als eerste zwaargewicht de wereldtitels van de WBA, WBC en IBF in bezit en wist ze ook nog te prolongeren. Hij stopte in 2005. Tyson zat jarenlang in de gevangenis vanwege verkrachting.

Meer uit Sport

Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

38 minuten geleden
Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

1 uur geleden
Wielrenner Van Poppel grijpt naast zege na declassering in Turkije

ANTALYA (ANP) - Wielrenner Danny van Poppel heeft naast de zege gegrepen in de derde etappe in de Ronde van Turkije. De 30-jarige Nederlander van Bora-hansgrohe was na 147,4 kilometer tussen Fethiye en Marmaris de beste in de sprint, maar werd teruggezet omdat hij de Italiaan Giovanni Lonardi had gehinderd. De Italiaan Enrico Zanoncello werd tweede, voor de Duitser Max Kanter.

2 uur geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprintster Kool naar Vuelta

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

3 uur geleden
Tennisster Rus knokt zich in Madrid naar tweede ronde

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De 33-jarige Zuid-Hollandse was in twee sets de sterk voor Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië: 7-5 6-3.

4 uur geleden
Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

7 uur geleden
Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

10 uur geleden