Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boksers Fontijn en Lacruz in april terug naar Londen

Boksers Fontijn en Lacruz in april terug naar Londen

DEN HAAG (ANP) - Het Europees olympisch kwalificatietoernooi boksen wordt, als de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten, in april 2021 in Londen voortgezet. Namens Nederland zijn Nouchka Fontijn en Enrico Lacruz nog in de race om een olympisch ticket voor Tokio 2021. Het evenement werd half maart in de Engelse hoofdstad afgebroken vanwege de uitbraak van het longvirus.

Fontijn was in de klasse tot 75 kilogram in Londen nog niet in actie gekomen. Ze zou in maart strijden tegen de Griekse Kyriaki Aslanidi. De Griekse bond mag echter nog een andere boksster selecteren, aangezien het toernooi in deze divisie nog niet was begonnen. Voor de eerste vier in Londen ligt een olympisch startbewijs klaar.

Lacruz (-63 kilogram) versloeg in maart in de eerste ronde de Israëliër Ahmad Shtiwi met 5-0. Hij moet het in april volgend jaar in de achtste finales opnemen tegen de Albaniër Rexhildo Zeneli. De winnaar van die partij verdient een olympisch ticket.

Fontijn en Lacruz waren al actief bij de Zomerspelen van Rio 2016. Fontijn behaalde zilver in Brazilië. Lacruz werd in de achtste finales uitgeschakeld.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

6 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

9 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

11 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

12 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

13 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

15 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

16 uur geleden