Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boksen vooralsnog niet op programma Olympische Spelen Los Angeles

Boksen vooralsnog niet op programma Olympische Spelen Los Angeles

LAUSANNE (ANP) - Boksen dreigt nog steeds te ontbreken op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Het Internationaal Olympisch Comité is er nog steeds niet van overtuigd dat de gevraagde "drastische cultuurverandering" binnen de internationale boksbond IBA plaatsvindt.

Het IOC blijft zich zorgen maken over het bestuur van de bond en het gebrek aan financiële transparantie en duurzaamheid, zo liet IOC's sportdirecteur Kit McConnell na een vergadering van het dagelijks bestuur weten. Bovendien zouden in het verleden bokspartijen zijn gemanipuleerd en is de IBA, geleid door de Rus Oemar Kremlev, afhankelijk van geld van de Russische energiegigant Gazprom. "Om die redenen is het IOC niet in staat het standpunt met betrekking tot de opschorting van de erkenning van de IBA te herzien", zei McConnell.

Het IOC heeft de IBA al in 2019 een schorsing opgelegd en heeft de boksbond de verantwoordelijkheid voor de kwalificatie- en olympische wedstrijden op de Spelen van Parijs 2024 ontnomen. Het hoogste sportorgaan zegt de evolutie binnen de IBA te blijven volgen en op basis daarvan te zullen overwegen de boksbond alsnog weer te erkennen.

Meer uit Sport

Murray geeft geblesseerd op tijdens tennistoernooi van Queen's

LONDEN (ANP/RTR) - Tennisser Andy Murray heeft geblesseerd opgegeven tijdens zijn partij tegen de Australiër Jordan Thompson in de tweede ronde van het grastoernooi van Queen's. De 37-jarige Brit stond op dat moment met 4-1 achter in de eerste set.

11 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp in hoofdtoernooi Wimbledon

LONDEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon. De nummer 2 van Nederland vervangt de Tsjech Jiri Lehecka, die zich heeft afgemeld.

11 uur geleden
Schoonspringster Praasterink negende in EK-finale

BELGRADO (ANP) - Schoonspringster Else Praasterink is in de finale op de 10 metertoren bij de EK schoonspringen op de negende plaats geëindigd. De 21-jarige Nederlandse had zich in Belgrado als eerste geplaatst voor de eindstrijd.

12 uur geleden
Wielrenster Markus prolongeert titel bij NK tijdrijden

STEENBERGEN (ANP) - Riejanne Markus heeft haar Nederlandse titel bij het NK tijdrijden geprolongeerd. De 29-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike was de snelste op de tijdrit met start en finish in Steenbergen.

13 uur geleden
Volleybalsters op Spelen in poule met Italië en Turkije

BANGKOK (ANP) - De Nederlandse volleybalsters treffen op de Olympische Spelen in de groepsfase de teams van Italië, Turkije en de Dominicaanse Republiek. Dat is het resultaat van de loting van woensdag.

17 uur geleden
Osaka, Kerber, Raducanu en Wozniacki met wildcard naar Wimbledon

LONDEN (ANP) - Grandslamkampioenen Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Raducanu en Caroline Wozniacki mogen met een wildcard meedoen aan Wimbledon komende maand. Osaka, Kerber en Wozniacki waren door zwangerschapsverlof ver weggezakt op de wereldranglijst, maar worden nu alsnog direct tot het hoofdtoernooi toegelaten. Raducanu onderging vorig jaar meerdere pols- en enkeloperaties.

18 uur geleden
Mountainbikesters Pieterse en Terpstra voor Nederland naar Spelen

ARNHEM (ANP) - Puck Pieterse en Anne Terpstra vertegenwoordigen Nederland bij het mountainbiken op de Olympische Spelen van Parijs. Bondscoach Gerben de Knegt ziet voor beide rensters kansen in de wedstrijd die op zondag 28 juli wordt verreden. Pieterse is de Europese kampioene van de afgelopen twee jaar. Terpstra, die de voorkeur kreeg boven Anne Tauber, werd vijfde op de Spelen van Tokio.

20 uur geleden