Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boetes voor online gokken meer dan verdubbeld

Boetes voor online gokken meer dan verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft dit jaar voor 3,5 miljoen euro aan boetes opgelegd aan partijen die onlinegokspellen aanboden. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018. Toen legde de toezichthouder nog voor ruim 1,7 miljoen euro aan boetes op.

In totaal werden er in 2020 tien boetes opgelegd. Zo kreeg Trannel International, beter bekend als Unibet, een geldstraf van 470.000 euro. Ook partijen als Royal Panda en LeoVegas liepen tegen de lamp. De verdubbeling van het boetebedrag heeft volgens Ksa-voorzitter René Jansen meerdere oorzaken. "Zo is de basisboete verhoogd, er zat een recidivist bij en er zijn meer grote aanbieders beboet dan voorheen."

Het is in Nederland nog altijd verboden onlinegokspellen aan te bieden. Maar het online aanbod is enorm, aldus Jansen. Bij de handhaving moeten volgens hem daarom keuzes worden gemaakt. Begin dit jaar werd na jaren oponthoud de Wet kansspelen op afstand door de Eerste Kamer goedgekeurd. Waarschijnlijk wordt het daardoor per 2021 mogelijk om legaal online gokken aan te bieden.

Extra leeftijdsverificatie

De Ksa zal ook in 2020 nog doorgaan met het bestrijden van goksites. "Dat blijven wij doen zolang onlineaanbod illegaal is", benadrukt Jansen. Onlangs werd al bekend dat er met ingang van volgend jaar extra op leeftijdsverificatie gelet gaat worden. Illegale aanbieders van onlinegokspellen die de leeftijd van deelnemers niet zichtbaar verifiëren voordat het inschrijvingsproces is voltooid, krijgen te maken met de toezichthouder.

In het verleden werden boetes niet altijd betaald. In november kwam bijvoorbeeld naar buiten dat de Ksa nog voor een kleine 900.000 euro aan boetes had openstaan. "We kunnen nog niet zeggen of de in 2019 opgelegde boetes allemaal worden betaald, want er lopen nog termijnen. Wel zien we dat er steeds vaker wél wordt betaald", aldus Jansen.

Meer uit Financieel

Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie". KLM benadrukt dat de aanschaf nog wel onder voorbehoud is van advies van de ondernemingsraad.

1 uur geleden
TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De deal is gesloten met vier leveranciers, die elk ongeveer een kwart gaan leveren. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor de optimalisatie en het onderhoud van het hoogspanningsnet.

2 uur geleden
Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

3 uur geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

3 uur geleden
EU verbiedt scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgras

BRUSSEL (ANP) - Scrubbolletjes, rubberkorrels voor kunstgrasvelden en andere moedwillig toegevoegde zogeheten microplastics worden in de Europese Unie verboden. De Europese Commissie wil tegengaan dat de minuscule plasticdeeltjes in de natuur terechtkomen en de gezondheid van mens en dier schaden.

3 uur geleden
Getty komt met AI-tool voor materiaal uit eigen beeldbank

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images komt met een nieuwe tool die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) afbeeldingen genereert met materiaal uit zijn eigen beeldbank. Daarmee wil het Amerikaanse bedrijf het mogelijk maken om AI-beelden te maken zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over de eigendomsrechten die normaal gesproken vaak op foto's en video's zitten.

4 uur geleden
CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

4 uur geleden