Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boete voor vuurtorenwachter Terschelling wegens smaad

Boete voor vuurtorenwachter Terschelling wegens smaad

LEEUWARDEN (ANP) - Vuurtorenwachter Nicolette van Berkel, die stelt te zijn weggepest van de Brandaris op Terschelling, heeft een boete van 200 euro gekregen voor smaad.

Van Berkel (39) deed in 2016 melding bij Rijkswaterstaat van pesterijen en seksuele intimidatie op de werkvloer. Sindsdien zit ze ziek thuis. Van Berkel haalde op haar Twitter-account uit naar collega's en haar werkgever die niet zou hebben opgetreden.

Negen personen hadden haar aangeklaagd voor uitlatingen op Twitter in 2018 en 2019. Ook hielden zij haar verantwoordelijk voor teksten van een voice-over in het televisieprogramma EenVandaag. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur.

Van Berkel was woensdag niet aanwezig in de rechtbank in Leeuwarden. "Zij kan dit psychisch niet aan", zei haar advocaat Tjalling van der Goot. Volgens de raadsman is er sprake van vrijheid van meningsuiting. Bovendien waren veel tweets te algemeen en had Van Berkel geen invloed op de voice-overteksten.

De rechter sprak Van Berkel in bijna alle gevallen vrij. Bij een verdenking zag hij wel voldoende aanleiding voor een boete.

Meer uit Binnenland

ANWB: bijna 40 procent meer pechmeldingen door vrieskou

DEN HAAG (ANP) - De vrieskou leidt ertoe dat de ANWB veel meer meldingen krijgt van pechgevallen. Een woordvoerster ziet een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van een gewone donderdag. "We verwachten dat we aan het einde van de dag op 5100 meldingen uitkomen." Ook vrijdag wordt het druk, voorspelt ze.

17 minuten geleden
Gedenkteken voor slachtoffers WOII op Duits grafveld Ysselsteyn

DEN HAAG (ANP) - Rabbi Binyomin Jacobs, opperrabbijn van Nederland, wijdt maandag op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn (Limburg) een gedenkteken in voor alle slachtoffers van de nationaalsocialistische vervolging in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Het is voor het eerst dat de Duitse Volksbund, verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven, een gedenkteken voor slachtoffers opricht in een ander land. Het monument is ontworpen door een kunstenaar uit Berlijn.

28 minuten geleden
OM eist 20 jaar cel in hoger beroep Drentse kofferbakmoord

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep over de zogeheten Drentse kofferbakmoord heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van twintig jaar geëist. "Alles wijst in de richting van één persoon: Hans O.", zei de aanklager donderdag in het hof in Leeuwarden.

1 uur geleden
Man krijgt 12 jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem heeft een 32-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, omdat hij in maart van dit jaar in Nijmegen zijn ex-vriendin doodstak met een schaar en een mes. Hij raakte haar 74 keer. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de moeder van zijn ex-vriendin en aan zijn dochtertje van een jaar oud, die de hele steekpartij heeft gezien.

1 uur geleden
Advocaten schutter McDonald's: dit is geen moord

ZWOLLE (ANP) - De 34-jarige Veysel Ü. heeft het doodschieten van twee mannen in een McDonald's in Zwolle nooit gepland. "Er is iets geknapt in hem", zei advocaat Esther Blok donderdag in de rechtbank in Zwolle.

1 uur geleden
Tot en met dit weekend kans op overlast door houtrook

HOUTEN (ANP) - Door een hooguit zwakke wind wordt er vanaf donderdag tot en met zondagochtend overlast door houtrook verwacht. Volgens Weeronline kan het zelfs windstil blijven, waardoor de rook afkomstig van houtstook kan blijven hangen en overlast kan veroorzaken.

1 uur geleden
Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

3 uur geleden