Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boete voor betonpompbedrijf voor dodelijk ongeval

Boete voor betonpompbedrijf voor dodelijk ongeval

ZWOLLE (ANP) - Een betonpompbedrijf uit Zoeterwoude is maandag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een geldboete van 60.000 euro, waarvan 20.000 euro voorwaardelijk voor een dodelijk ongeval in het Overijsselse Heeten. De rechtbank oordeelt dat het bedrijf de veiligheidsnormen bewust negeerde.

Het bedrijf was ingehuurd door een bouwbedrijf voor het storten van een betonfundering van een stal in oktober 2016. Toen de betonpompwagen plotseling wegzakte, werd een medewerker van het bouwbedrijf dodelijk geraakt door de 45 meter lange mast.

De betonpompwagen was niet op de voorgeschreven wijze ondersteund. Daarmee handelde het bedrijf onvoorzichtig en nalatig, oordeelt de rechtbank. Het bedrijf zou altijd zo hebben gewerkt "omdat de praktijk nu eenmaal anders is dan de theorie".

Naast de geldboete legt de rechtbank een bijzondere voorwaarde op als straf. Het bedrijf moet het vonnis aan de orde stellen tijdens een vergadering van de Branchevereniging Betonpomp Bedrijven, want de rechtbank is van oordeel dat het bedrijf zijn werkwijze niet heeft veranderd. Met een branchebrede aanpak hoopt de rechtbank dat het bedrijf alsnog zijn verantwoordelijkheid neemt en ongelukken voorkomen worden.

Meer uit Binnenland

Politie lost schot tijdens arrestatie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdagavond rond 23.15 uur een schot gelost tijdens de arrestatie van twee verdachten op de Wolphaertsbocht in de Rotterdamse wijk Charlois. De personen werden aangehouden nadat er een melding binnenkwam over een man die met een vuurwapen op straat liep, laat een politiewoordvoerster weten.

10 minuten geleden
Opnieuw spontane betoging bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen waar mogelijk asielzoekers worden gehuisvest, hebben zich woensdag opnieuw veel mensen verzameld die een spontane tegenactie houden. Het verloopt rustig, er wordt een aangerukte bittergarnituur geconsumeerd en op het pand zijn bordjes geplakt met protestteksten zoals Albergen zegt nee tegen AZC, Wat doe je ons mooie dorpje aan en Straks 10 procent allochtonen, kunnen wij hier straks veilig wonen?

5 uur geleden
COA denkt dat alle asielzoekers Ter Apel vannacht onderdak hebben

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel lijkt komende nacht voor iedereen onderdak te zijn. Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat er in principe geen mensen buiten zouden hoeven slapen.

5 uur geleden
La Fuente en Kris Kross Amsterdam treden op rondom GP Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - La Fuente, Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam treden tijdens het Formule 1-weekend begin september op in Zandvoort, maakte de organisatie van de Dutch GP woensdag bekend. Zij voegen zich bij Antoon, Emma Heesters en Floor Jansen, van wie eerder al gemeld werd dat zij rondom het race-evenement op zullen treden.

8 uur geleden
Gemeentebestuur Tubbergen: zo ga je niet met mensen om

TUBBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen is boos over de stap van de staatssecretaris om de gemeente te passeren bij het aanwijzen van een opvanglocatie voor asielzoekers. "Waarom wordt dit van hogerhand opgelegd?" zei burgemeester Wilmien Haverkamp woensdag op een ingelaste persconferentie. "Zo ga je niet met mensen om."

9 uur geleden
Landelijke hittegolf weer voorbij

HOUTEN (ANP) - De landelijke hittegolf is na acht dagen voorbij. Volgens Weeronline werd het woensdag niet meer zomers warm in De Bilt. De hittegolf begon op 9 augustus en duurde tot en met 16 augustus.

10 uur geleden
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is. "We zijn verrast door de gang van zaken."

13 uur geleden