Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boete trucker voortaan in centraal EU-register

Boete trucker voortaan in centraal EU-register

DEN HAAG (ANP) - Boetes voor transport- en busbedrijven in lidstaten van de Europese Unie worden binnenkort in een centraal register bijgehouden. Dit moet het voor toezichthouders gemakkelijker maken om overtreders aan te pakken. Vervoersbedrijven die te vaak in de fout gaan kunnen zo ook gemakkelijker van de weg worden gehaald, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Truckers en buschauffeurs gaan vaak de landsgrenzen over, maar om informatie over boetes in den vreemde op te vragen bij buitenlandse collega's moet de ILT nu nog 'ouderwets' bellen of mailen. Vanaf 1 april komt daar verandering in, als definitieve boetes of andere straffen voor vervoersbedrijven centraal worden geregistreerd in het European Register of Road Transport Undertakings, kortweg ERRU. Dit moet de dienst veel rompslomp en tijd besparen.

De ILT gaat vanaf die datum ook werken met een systeem van strafpunten. Die kunnen bedrijven bijvoorbeeld krijgen voor overtredingen van rust- en rijtijden, problemen met de tachograaf of als chauffeurs niet goed zijn opgeleid. Bij een teveel aan strafpunten volgt onderzoek van de inspectie. Als daarna nog geen beterschap wordt getoond dreigen de vervoersbedrijven hun Europees erkende vergunning te verliezen.

Ook toezichthouders voor transport in andere EU-lidstaten kunnen vervoersbedrijven uit hun land gemakkelijker aanpakken op overtredingen op basis van boetes die ze in Nederland krijgen. "Elk land mag overigens zijn eigen methode kiezen. Niet elk land heeft dus straks een puntensysteem zoals wij", zegt inspecteur Wim van Herk van de ILT. "Andere landen kunnen strenger zijn dan Nederland en bijvoorbeeld al bij één overtreding de vergunning intrekken."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Bierbrouwers staan klaar om horeca te bevoorraden

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse bierbrouwers staan klaar om horecazaken te bevoorraden. Heineken, Grolsch en Swinkels laten weten voldoende bier op voorraad te hebben en al hun klanten binnen een week te kunnen voorzien. Ingewijden in Den Haag meldden dat het kabinet dinsdag gaat bekendmaken dat de coronamaatregelen voor de horeca worden versoepeld per 28 april.

40 minuten geleden
Janssen-vaccin goed voor 100 miljoen dollar omzet

NEW BRUNSWICK (ANP/RTR) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Het gebruik van het door J&J-dochter Janssen uit Leiden ontwikkelde vaccin werd vorige week opgeschort. Vooralsnog is het vaccin alleen in de Verenigde Staten ingezet.

1 uur geleden
Winkels hopen op versoepeling, maar waken voor teleurstelling

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens als HEMA, Intergamma en Blokker zijn "verheugd" over de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor ze hun deuren naar verwachting per 28 april weer 'normaal' kunnen openen. Maar zolang de versoepelingen nog niet zijn bekrachtigd blijven ze huiverig voor teleurstellingen.

1 uur geleden
Tabaksfabrikanten onderuit op rode Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De grote Britse tabaksfabrikanten British American Tobacco en Imperial Brands gingen dinsdag onderuit op de Londense beurs. De koersdalingen volgden op berichten dat de Amerikaanse regering overweegt het nicotinegehalte in sigaretten op de Amerikaanse markt te verminderen. Op het Damrak werd advies- en ingenieursbureau Arcadis lager gezet na publicatie van de resultaten. De Europese aandelenmarkten lieten eveneens verliezen zien.

2 uur geleden
Flitshandelaar Flow Traders wint op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Flow Traders ging dinsdag omhoog op de Amsterdamse beurs. De flitshandelaar profiteerde afgelopen kwartaal van de woelige beurshandel en boekte meer inkomsten dan verwacht. De Europese beursgraadmeters lieten daarentegen weinig beweging zien in afwachting van de resultaten van grote internationale bedrijven die in de komende dagen naar buiten komen.

4 uur geleden
Nikkei fors lager door heropleving viruszorgen

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag fors lager gesloten. De vrees voor een mogelijke herinvoering van strengere coronamaatregelen in de grote Japanse steden Tokio en Osaka om de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in te dammen, wakkerde de zorgen aan over een vertraging van het economische herstel. Ook de technologiebedrijven stonden onder druk na het flinke verlies van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq.

6 uur geleden
Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs maken zich dinsdag op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak openden onder meer advies- en ingenieursbureau Arcadis en beursintermediair Flow Traders de boeken. Na de slotbel brengt chipbedrijf ASMI de resultaten naar buiten. In Parijs kwam voedingsconcern Danone met cijfers. Ook de Duitse autofabrikant BMW gaf een handelsupdate.

6 uur geleden