Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boete Hamilton voor losmaken veiligheidsgordels

Boete Hamilton voor losmaken veiligheidsgordels

SÃO PAULO (ANP) - Lewis Hamilton heeft na de Grote Prijs van Brazilië een boete van 5000 euro gekregen van de internationale autosportfederatie FIA. De Brit maakte na zijn overwinning de veiligheidsgordels in zijn Mercedes los om beter te kunnen zwaaien naar het publiek bij het uitrijden. Hij overtrad daarmee de regels, die voorschrijven dat een coureur altijd de gordels vast moet hebben op het circuit, ook als de race al voorbij is.

"Hoewel de stewards sympathie hebben voor het verlangen om te vieren, is het fundamenteel onveilig om de veiligheidsgordels los te maken terwijl de auto in beweging is. Lage snelheden in deze auto's zijn nog steeds erg hoog", lichtte de FIA de boete toe. "Bovendien dienen coureurs in de Formule 1 het goede voorbeeld te geven aan de coureurs in de junior-klassen. Het is cruciaal dat de jongste coureurs het belang zien van altijd alle veiligheidsvoorzieningen van de auto te gebruiken."

Meer uit Sport

Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

1 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

3 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

4 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

4 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

5 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

6 uur geleden
Griekspoor meldt zich ook af voor masterstoernooi Cincinnati

AMSTELVEEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich ook afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati. De nummer 2 van Nederland is "nog niet fit genoeg" na een coronabesmetting.

10 uur geleden