Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren zijn weg bij distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle

Boeren zijn weg bij distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Alle actievoerende boeren die op vrijdag het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle met tientallen tractoren blokkeerden, zijn even na 14.30 uur vertrokken. De actievoerders gaven rond 13.30 uur gehoor aan een ultimatum dat de gemeente Zwolle stelde. De burgemeester wilde dat de boeren uiterlijk om 13.30 uur weg zouden gaan. De boeren stonden er toen al een aantal uren. Maar volgens de gemeente belemmerden de demonstranten een vitale maatschappelijke functie in de regio en was de verkeersveiligheid ter plaatse in het geding.

Enkele tientallen vrachtwagens van Albert Heijn stonden al een tijd te wachten het terrein op te kunnen om alsnog de winkels te kunnen gaan bevoorraden. Albert Heijn meldde eerder op vrijdag 230 winkels niet te kunnen bevoorraden vanwege het boerenprotest.

Bij de actie van vrijdag waren voornamelijk 'individuele' boeren uit Overijssel en Gelderland, aldus een woordvoerster van de boeren. Boeren hadden deze keer als eis dat de maatregel over het veevoer van minister Carola Schouten van Landbouw van tafel gaat, zo stelde Albert Heijn. Eerder deze week blokkeerden de boeren meerdere distributiecentra waaronder ook de locatie in Zwolle, omdat ze boos waren over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen. Albert Heijn zegt de zorgen van de Nederlandse boeren te begrijpen, maar vindt de acties bij de distributiecentra "niet de juiste weg".

Naar haar schatting van de zegsvrouw van de boeren waren er vrijdag ongeveer honderd tractoren bij de actie betrokken. Volgens haar gingen de boeren rond 13.30 uur weg, omdat toen "het punt gemaakt" was. Dezelfde mensen demonstreerden vorige week zaterdag ook bij dit distributiecentrum.

Meer uit Binnenland

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger bij de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerster van de politie.

1 uur geleden
Gewonde door brand in woning Oosterhout, explosies gehoord

OOSTERHOUT (ANP) - In een woning in het Brabantse Oosterhout is vrijdagavond een grote, uitslaande brand uitgebroken na een explosie. De bewoner van het pand aan Langenhof is zwaargewond geraakt. "Hij heeft brandwonden opgelopen en wordt behandeld door ambulancepersoneel", meldt een woordvoerster van de veiligheidsregio. Negen huizen zijn ontruimd.

1 uur geleden
Kom niet meer naar de stad, het is te druk, zegt gemeente Utrecht

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. "Het is te druk op meerdere evenementen en routes in onze binnenstad. Toegang tot de pleinen is niet meer mogelijk. Kom daarom niet meer naar de stad!", zo staat in een oproep op sociale media.

4 uur geleden
Stadscentra stromen langzaam vol voor koningsnachtfeesten

DEN HAAG (ANP) - In een aantal grote steden stromen de straten en pleinen langzaam vol voor de vieringen in aanloop naar Koningsdag. In Utrecht was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van vrijdagavond startte.

4 uur geleden
Centrum Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

PURMEREND (ANP) - Het centrum van Purmerend is tijdens koningsnacht aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie extra bevoegdheden, zoals preventief fouilleren en het opleggen van gebiedsverboden.

5 uur geleden
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

AMSTERDAM (ANP) - De linkse activist Frank van der Linde mag tijdens de dodenherdenking niet op de Dam demonstreren tegen PVV'er en voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma, zo heeft de gemeente Amsterdam besloten.

7 uur geleden
Meer plekken vrij in opvang Oekraïense vluchtelingen

DEN HAAG (ANP) - De opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne krijgen wat meer ruimte voor nieuwe mensen. Momenteel zijn 1040 bedden beschikbaar. Dat aantal komt voor het eerst sinds begin december boven de duizend uit.

9 uur geleden