Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren zijn vertrokken van meerdere snelwegen

Boeren zijn vertrokken van meerdere snelwegen

LIESSEL (ANP) - Meerdere snelwegen zijn maandagmiddag even na 15.30 uur vrij van blokkades door boeren. Rijkswaterstaat meldt dat de boeren zijn vertrokken op de A28 tussen Fluitenberg en Ruinen. Ook de A67 is weer vrijgegeven bij Liessel. "Op de A67 gaat de boerenblokkade van de weg af. Er is nog wel flinke vertraging, het geeft nog een uur oponthoud. Daarom is omrijden nog steeds het advies", aldus een woordvoerder van de ANWB.

De boeren zijn eveneens van de A2 vertrokken, waar zij de weg van Eindhoven richting Den Bosch blokkeerden ter hoogte van Best. De weg is sinds 16.00 uur weer open, melden de twee verkeersdiensten.

Even na 16.00 uur is er op de A30, tussen Scherpenzeel en Industriegebied Ede, en op de A7 bij Boerakker nog hinder door de acties.

Boeren blokkeerden maandag op meerdere plaatsen de snelweg uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Vorige week hielden boeren een grote manifestatie in Stroe. Maar volgens sommigen heeft dat niets uitgehaald.

Meer uit Binnenland

Gewonde door ongeluk op A59, weg dicht bij Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - Door een ongeluk op de A59 ter hoogte van Waalwijk is zaterdagochtend iemand gewond geraakt. Het gaat om de bestuurder van een van de twee betrokken auto's, laat een woordvoerder van de politie weten. Door het ongeval is de snelweg richting Den Bosch dicht tussen Waalwijk en Waalwijk-Centrum. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond 13.00 uur weer te kunnen vrijgeven.

1 uur geleden
Vorig jaar 137 Nederlanders aangehouden voor plofkraken

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar zijn 137 Nederlanders aangehouden omdat ze vermoedelijk betrokken waren bij een plofkraak. Dat meldt de politie zaterdag. De meeste plofkraken waren in Duitsland, waar Nederlandse verdachten vorig jaar 367 keer een geldautomaat opbliezen. Ter vergelijking: in Nederland waren er vorig jaar volgens de politie acht plofkraken. "Het is absoluut een exportproduct geworden", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Leden GroenLinks en PvdA buigen zich over verdere samenwerking

APELDOORN (ANP) - De leden van GroenLinks en PvdA kunnen elkaar zaterdag weer beter leren kennen. Op een dubbel congres in Apeldoorn buigen ze zich over de vraag op welke manier hun partijen de samenwerking kunnen voortzetten, die in 2021 langzaam in gang is gezet. Eerder hadden de leden van de linkse partijen al ruimhartig ingestemd met een gezamenlijk verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Ook voor de Europese verkiezingen in juni is één GroenLinks-PvdA-programma gemaakt.

7 uur geleden
Cabaretier Sjaak Bral maakt expositie over Haagse Harry

DEN HAAG (ANP) - De Haagse cabaretier Sjaak Bral heeft een tentoonstelling gemaakt over zijn door wijlen stripmaker Marnix Rueb verzonnen stadgenoot Haagse Harry. Die expositie is vanaf zaterdag te bezoeken in het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver.

7 uur geleden
Openbaar vervoer staat 3 minuten stil uit protest tegen geweld

DEN HAAG (ANP) - Treinen, stads- en streekbussen, metro's en trams staan zaterdagavond om 22.30 uur drie minuten stil. Winkels op stations houden dan de deuren dicht. Het is een protest tegen het geweld waar ov-personeel geregeld mee te maken krijgt.

7 uur geleden
Bloemencorso trekt veel bekijks in Bollenstreek

NOORDWIJK (ANP) - Naar verwachting een miljoen mensen komen zaterdag af op het jaarlijkse Bloemencorso in de Bollenstreek. Vijftien praalwagens trekken van Noordwijk naar Haarlem. Onderweg worden onder meer de kernen van Voorhout, Sassenheim, Lisse en Hillegom aangedaan. "Langs de hele route staat het vol, vooral in de dorpskernen is het een groot feest", verwacht een woordvoerder.

7 uur geleden
Heb effect uitspraak over Wilders onderschat, zegt Van der Burg

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) zegt het effect te hebben onderschat van zijn uitspraak over PVV-leider Geert Wilders die deze week leidde tot spanningen aan de formatietafel. Tijdens een interview in het radioprogramma Met het Oog op Morgen klinkt evenwel geen excuses uit de mond van de VVD'er.

9 uur geleden