Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren uit hele land onderweg naar Den Haag voor trekkerdefilé

Boeren uit hele land onderweg naar Den Haag voor trekkerdefilé

DEN HAAG (ANP) - Uit verschillende delen van het land zijn maandagavond boeren op weg gegaan naar Den Haag waar ze dinsdag willen demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Uit onder meer Limburg en Groningen zijn al vele tientallen boeren onderweg, zegt Mark van den Oever van de boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF).

Van den Oever weet niet hoeveel boeren inmiddels op pad zijn, maar hij schat het op enkele honderden. Ook vanuit Noord-Holland en Noord-Brabant zijn maandagavond al boeren onderweg richting Den Haag.

De boeren houden dinsdagmorgen een trekkerdefilé langs paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De actiegroep heeft daarvoor naar eigen zeggen toestemming van de gemeente en de politie. Deze instanties besloten dat een urenlange demonstratie met trekkers voor de deuren van het koninklijk paleis dinsdagmorgen niet is toegestaan.

Volgens FDF komen er zo'n duizend tractoren uit het hele land naar Den Haag. Een onbekend aantal actievoerders komt met de auto. Ze zullen zich verzamelen bij een podium op de Koekamp. Een lid van het Kabinet van de Koning neemt daar de noodkreet van FDF in ontvangst.

Na het trekkerdefilé gaan de actievoerders naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL in Leidschendam.

Met de actie Code Oranje willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet.

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten alert te zijn op mogelijke landbouwvoertuigen en raadt aan indien nodig de rijstijl aan te passen.

Meer uit Binnenland

Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

1 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

1 uur geleden
Agema vervangt Markuszower als beoogd vicepremier voor de PVV

DEN HAAG (ANP) - Fleur Agema is de nieuwe beoogde vicepremier namens de PVV in het aanstaande kabinet-Schoof. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders aan formateur Richard van Zwol laten weten, meldt hij in een bericht op X. Agema was al beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

1 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

2 uur geleden
Drukte met fans bij trams naar Volksparkstadion

HAMBURG (ANP) - Duizenden supporters zijn op weg naar het Volksparkstadion in Hamburg waar het Nederlands elftal om 15.00 uur aftrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Het overgrote deel reist met de tram, omdat het stadion op enkele kilometers van het fanplein ligt. Daar eindigde rond 11.30 uur de fanmars. Supporters zonder kaartje kunnen op het plein de wedstrijd volgen op een groot scherm.

2 uur geleden
Duizenden Oranjefans lopen mars door Hamburg

HAMBURG (ANP) - Duizenden Oranjefans hebben zondagochtend een mars gelopen door Hamburg, voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje trapt om 15.00 uur af tegen Polen. Volgens de organisatie hebben 40.000 mensen meegelopen met de mars.

4 uur geleden
Recordaantal lopers Nacht van de Vluchteling ondanks gure wind

AMSTERDAM (ANP) - Hartverwarmend, zo noemt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling de afgelopen Nacht van de Vluchteling zondagochtend. Een recordaantal van zo'n 7000 lopers heeft ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Zij hebben "dwars door de nacht en de gure wind heen, letterlijk en figuurlijk, aandacht gevraagd voor vluchtelingen en geld bij elkaar gebracht", aldus Ceelen.

4 uur geleden