Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren rijden toeterend langs Huis ten Bosch

Boeren rijden toeterend langs Huis ten Bosch

DEN HAAG (ANP) - Na het protest bij de binnenstad van Den Haag reden de demonstrerende boeren luid toeterend langs Huis ten Bosch, de woning van koning Willem-Alexander. Enkele boeren staken hun arm uit het raam van de trekker om de koning te begroeten. De politie beveiligde de omgeving van het paleis.

In de middenberm, tussen de trekkers en het paleis in, stond het bestuur van Farmers Defence Force. Voorzitter Mark van den Oever stak regelmatig zijn hand op naar de langsrijdende boeren om ze een persoonlijke groet over te brengen. "Het feest is natuurlijk nog niet klaar natuurlijk, maar ik wil wel even laten zien dat we trots op ze zijn", zegt Van den Oever.

De organisatoren van het protest, Farmers Defence Force, wilden de demonstratie aanvankelijk houden bij Huis ten Bosch. Daar wilden de boeren een petitie overhandigen aan de koning, maar ze kregen geen toestemming van de gemeente. Het protest werd verplaatst naar de Koekamp, niet ver van het Malieveld. Kort erna mocht een kleine delegatie naar het kantoor van het zogenoemde Kabinet van de Koning bij de Hofvijver, om daar een brandbrief aan te bieden.

Duidelijk statement

Van den Oever had "liever gehad dat het Kabinet van de Koning naar de Koekamp was gekomen" om de brief in ontvangst te nemen, maar verder is de actie volgens de voorzitter tot nu toe "fijn gelopen, en ik denk ook dat het een duidelijk statement is".

In de middag demonstreren de boeren bij het kantoor van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepel van supermarkten, in Leidschendam. Van den Oever hoopt dat directeur Marc Jansen daar naar buiten komt, zodat hij het nieuwe keurmerk 'FarmerFriendly' kan overhandigen. Met dat keurmerk wil Farmers Defence Force "een eerlijker verdeling van de marges binnen de keten" afspreken.

Meer uit Binnenland

30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

20 minuten geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

1 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

1 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

1 uur geleden
Zeker één gewonde bij mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Zeker één persoon is zaterdagochtend in Coevorden gewond geraakt bij een mogelijk schietincident. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding van het incident aan de Scholekster in de Drentse plaats.

3 uur geleden
Man in Breda mogelijk opzettelijk overreden, twee mannen opgepakt

BREDA (ANP) - Een 58-jarige man uit Wernhout (Noord-Brabant) is vrijdagavond, rond middernacht, in de Kleine Krogt in Breda mogelijk expres overreden door een auto, meldt de politie. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Crowdfundactie voor nabestaanden schietpartij Heiman Dullaertplein

DEN HAAG (ANP) - Op crowdfundingswebsite GoFundMe is een actie opgezet om geld in te zamelen voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein, waar zij woonden. Het doelbedrag van de inzamelactie is 60.000 euro.

4 uur geleden