Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren rijden tegen verkeer in op oprit A7, forse vertraging

Boeren rijden tegen verkeer in op oprit A7, forse vertraging

DRACHTEN (ANP) - Een groep boeren heeft woensdag tegen de rijrichting ingereden op de oprit van de A7, zo meldt een woordvoerder van de politie. De politie probeerde te handhaven door een toegangsweg in de buurt van het Friese Drachten te blokkeren, maar dit werd omzeild door de trekkers. De woordvoerder spreekt van een "zeer onveilige situatie" en meldt verder dat de zware voertuigen niet meer tegen te houden waren.

De politie gaat nu in gesprek met de boeren. Er is forse vertraging in beide rijrichtingen op de weg.

Volgens Omrop Fryslân hadden trekkers zich in de ochtenduren verzameld om langzaam te gaan rijden over de A7, als protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Volgens de politie is van tevoren gezegd dat ze zouden handhaven "waar we kunnen". Toen de politieblokkade werd omzeild door de boeren is echter besloten deze op te heffen. "Er was echt een groot veiligheidsrisico", meldt de politiewoordvoerder.

De woordvoerder kan nog niet melden of er boetes zijn uitgedeeld.

Meer uit Binnenland

Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

MSTERDAM (ANP) - Ruim driehonderd klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10. Van hen zijn er 27 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee gevaar creëerden in het verkeer, meldde de politie eerder al. Nu laat de politie weten nog eens 295 activisten van de snelweg te hebben meegenomen.

35 minuten geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

1 uur geleden
Vlaardingen staat in Oekraïense wijk stil bij de oorlog

VLAARDINGEN (ANP) - In de gemeente Vlaardingen is stilgestaan bij het feit dat twee jaar geleden Rusland Oekraïne is binnengevallen. Dat gebeurde in Mrija, een tijdelijke wijk waar ongeveer duizend Oekraïense mensen wonen die zijn gevlucht voor de oorlog.

1 uur geleden
Politie houdt 27 klimaatactivisten aan om gevaar voor verkeer

AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft tot nu toe 27 klimaatactivisten aangehouden, omdat ze het verkeer in gevaar brachten. Dat meldt de politie op X. Extinction Rebellion blokkeert de A10 in Amsterdam uit protest tegen het geld dat ING in de fossiele industrie stopt.

2 uur geleden
Politie haalt klimaatactivisten van A10 in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie is begonnen met het vrijmaken van de A10 in Amsterdam. Klimaatactivisten worden meegenomen en in een bus gezet. Voor het vervoer staan meerdere bussen klaar.

2 uur geleden
Aantal asielzoekers in Ter Apel blijft onder de 2000, geen boete

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven afgelopen nacht 1935 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het is daarmee de eerste dag sinds donderdag dat het aantal asielzoekers onder de 2000 is gebleven.

2 uur geleden
Eén rijbaan blijft bij demonstratie op A10 open voor ambulances

AMSTERDAM (ANP) - Eén rijbaan op de A10 blijft bij de demonstratie van Extinction Rebellion open om noodzakelijk verkeer zoals ambulances door te laten. Een groot kritiekpunt op de demonstratie was dat de A10 vlak bij het VUmc ligt en daarom een belangrijke route is voor ambulances. XR was het niet eens met dit argument.

3 uur geleden