Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren op Mediapark eisen zendtijd, hoofdredacteur NOS weigert

Boeren op Mediapark eisen zendtijd, hoofdredacteur NOS weigert

HILVERSUM (ANP) - De boeren die aanwezig zijn op het Hilversumse Mediapark, eisen zendtijd op televisie zodat ze "het hele echte verhaal kunnen vertellen zodat iedereen in Nederland dat kan horen", aldus een boer ter plekke. Maar de zendtijd wordt ze geweigerd door hoofdredacteur van NOS Nieuws, Marcel Gelauff.

Gelauff staat woensdag op het mediapark omringd door talloze boeren die met hem een discussie voeren. Een van hen zegt tegen Gelauff: "Wij willen live op tv, hiervoor zijn we naar het Mediapark gekomen. Als dat lukt, dan is ons doel bereikt. Dan zijn we ook zo weg".

Gelauff op zijn beurt legt aan de boeren uit dat de redactie zelf gaat over wat ze uitzendt en niet de boeren. "Wij hebben de afgelopen tijd in talloze onderwerpen aandacht besteed aan dit onderwerp. Maar daarbij zenden wij ook de meningen uit van mensen die hiernaar anders kijken dan jullie."

Verwijten

Volgens een aanwezige boer "trekken jullie volledig naar links". Een ander verwijt de NOS heel erg de nadruk te hebben gelegd op de opmerking van van boer Mark van den Oever, die een vergelijking maakte tussen de behandeling van boeren en de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Gelauff zei dat Van den Oever die opmerkingen misschien niet had moeten maken en dat hij mensen kent die ervan moesten huilen.

Meer uit Binnenland

Twee verdachten gepakt voor schieten in metro Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De twee verdachten die werden gezocht omdat ze in een metro in Hoek van Holland zouden hebben geschoten, zijn in de omgeving van het schietincident aangehouden. Dat meldt de politie zo'n anderhalf uur nadat het incident plaatsvond. De verdachten, twee Schiedammers van 20 en 21 jaar, worden op het politiebureau verhoord. Het vuurwapen dat bij hen is gevonden, is in beslag genomen.

1 uur geleden
Appie Mussa reageert in video op diskwalificatie Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Appie Mussa heeft in een video op Instagram gereageerd op de diskwalificatie van Joost Klein. De videomaker, die eigenlijk Abdulahi Mussa Ali heet, was als blauwe vogel medeartiest van de Nederlandse inzending.

2 uur geleden
Universiteiten maken demonstratieprotocol

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels. Zo moeten betogers met wie wordt onderhandeld zich kunnen identificeren. Ook mag niet overnacht worden in universiteitsgebouwen.

4 uur geleden
Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

UTRECHT (ANP) - Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt. Volgens Dijksma kijkt de driehoek, die bestaat uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, terug op een zeer onrustige avond en nacht.

4 uur geleden
Veel onwelwordingen bij marathon in Leiden

LEIDEN (ANP) - De hulpdiensten zijn gealarmeerd om "het hoge aantal onwelwordingen" bij de marathon van Leiden. Dat meldt de veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn met de organisatie daarover in gesprek.

5 uur geleden
2,1 miljoen Nederlanders bekijken finale Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 2,1 miljoen mensen in Nederland hebben zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival bekeken. Dat meldt kijkcijferanalist Tina Nijkamp zondag. De Nederlandse inzending Joost Klein was doorgedrongen tot de finale met zijn lied Europapa, maar werd gediskwalificeerd om een incident met een cameravrouw.

6 uur geleden
Grote NAVO-oefening met Nederlandse parachutisten uitgesteld

CLUJ (ANP) - De grote NAVO-oefening in Roemenië is een dag uitgesteld. Het weer vormt een te groot risico voor de 1500 parachutisten die zouden moeten landen, onder wie zo'n honderd Nederlanders.

6 uur geleden