Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts

Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts

SCHIPHOL (ANP) - De boeren die vrijdagavond hebben geprotesteerd bij luchthaven Schiphol zijn weer vertrokken. Dat laat een woordvoerder van de marechaussee weten. "De actie is beëindigd en ze zijn allemaal op weg naar huis." Er zijn volgens hem geen boetes uitgedeeld of arrestaties verricht.

De marechaussee was eerder met meerdere eenheden ter plaatse op de toegangswegen naar Schiphol om het protest te beëindigen. "Tractoren zijn niet toegestaan op de luchthaven in verband met de veiligheid en worden tegengehouden", aldus de marechaussee.

Een groep boeren trok vrijdagavond met trekkers richting de luchthaven om te demonstreren tegen voermaatregelen. Een woordvoerder zei dat het ging om "enkele tientallen" trekkers. Die vielen in groepjes uiteen en volgden niet altijd de aanwijzingen van de autoriteiten op. Dat leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties.

De boeren deden zelf via diverse livestreams verslag van de actie. Daarop was te zien dat een groep zich op een parkeerplaats had verzameld en in gesprek ging met de politie.

Woensdagavond waren boeren ook al naar Schiphol gereden. Ook toen hield de marechaussee enkele tientallen boeren tegen die met tractoren op de Loevesteinse Randweg bij Schiphol reden. Na overleg met de marechaussee is de groep omgedraaid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie schiet bij achtervolging op verdachte in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Agenten hebben woensdagavond laat geschoten op een mogelijke verdachte die schoten gelost zou hebben in Amsterdam Zuidoost. Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding dat iemand geschoten zou hebben op het Kruitberghof. Agenten kregen daar een verdachte in het zicht, waarna een achtervolging werd ingezet en ze geschoten hebben.

1 uur geleden
Eerste dag inzameling tipgeld Tanja Groen levert 65.000 euro op

NAARDEN (ANP) - Bij een inzameling van misdaadjournalist Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is op de eerste dag bijna 65.000 euro binnengekomen. Het doel van de crowdfunding is om 1 miljoen euro bij elkaar te krijgen, die moet worden uitgereikt voor de gouden tip.

3 uur geleden
Fraudeaanpak en rol Kamer onderzocht in enquête toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - In de parlementaire enquête naar de toeslagenaffaire worden fraudebestrijding en handhaving bij uitvoerders van de overheid onderzocht. Ook moet duidelijk worden wat de "politieke besluitvorming en de rol van de Tweede Kamer in het bijzonder" betekende voor ontspoorde fraudejachten. Dat blijkt uit een brief van de vaste commissie van Binnenlandse Zaken aan de rest van de Kamer.

3 uur geleden
Rekenkamer: toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro's die naar Bonaire, Saba en Sint-Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën konden na vragen van de Algemene Rekenkamer geen overzicht geven van alle zogeheten bijzondere uitkeringen aan de BES-eilanden. Dat zijn eenmalige bijdragen, bijvoorbeeld voor de bouw van een bibliotheek of het verbeteren van de kinderopvang.

7 uur geleden
Medewerkers verpleeghuizen en thuiszorg mogen stoppen na 45 jaar

UTRECHT (ANP) - Medewerkers die zwaar werk doen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg, mogen eerder stoppen met werken als ze er 45 dienstjaren op hebben zitten. Werkgeversorganisaties en zorgbonden hebben daar concrete afspraken over gemaakt. Het is de bedoeling dat de regeling op 1 september ingaat. De achterban van de organisaties moet nog wel akkoord gaan.

8 uur geleden
'Slechte gemeentelijke regeling zakgeld voor kwetsbare kinderen'

DEN HAAG (ANP) - Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is bezorgd over het gebrek aan een goede regeling voor kleed- en zakgeld voor kinderen die onder toezicht zijn gesteld of in instellingen wonen. Waar thuiswonende kinderen zakgeld van hun ouders of verzorgers krijgen, moet dit voor andere kinderen geregeld worden via afspraken tussen gemeenten en jeugdinstanties. De ombudsvrouw concludeert na onderzoek dat de zakgeldregeling momenteel niet goed geregeld is en kinderen niet het geld krijgen waar ze wel recht op hebben.

9 uur geleden
Kamer wil geen koning of minister bij wedstrijd Oranje in Bakoe

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer vindt dat er geen regeringsdelegatie naar Bakoe in Azerbeidzjan moet gaan als Nederland de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal zou bereiken. Een voorstel van de ChristenUnie en GroenLinks hiertoe kreeg woensdag de steun van een meerderheid.

9 uur geleden