Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekenweek naar de zomer verplaatst, boekenbal geschrapt

Boekenweek naar de zomer verplaatst, boekenbal geschrapt

AMSTERDAM (ANP) - De Boekenweek 2021 wordt wegens corona verplaatst naar de zomer. Het traditionele Boekenbal vindt dit jaar helemaal niet plaats. Dat heeft boekenkoepel CPNB, die beide evenementen organiseert, dinsdag laten weten.

Het besluit is genomen na intensief overleg tussen alle betrokkenen in de sector. "Er is op dit moment nog te veel onduidelijkheid over de situatie begin maart om vol in te zetten op dit grote jaarlijkse lezersfestijn", stelt directeur Eveline Aendekerk van CPNB. "We hebben daarom besloten gehoor te geven aan het dringende verzoek van de boekhandels om de Boekenweek pas te vieren wanneer zij open zijn."

In de week dat de Boekenweek gepland stond, van 6 tot en met 14 maart, vinden er wel allerlei online-activiteiten plaats waarmee lezen wordt gevierd, aldus de CPNB. Ook wordt in deze week een extra impuls gegeven aan de actie #Steunjeboekhandel, waarmee geprobeerd wordt lokale boekhandels onder de aandacht van de lezers te brengen.

Boekenweekgedicht

De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Op een nader moment wordt besloten of dit in juni, juli of augustus zal zijn, afhankelijk van de actuele coronasituatie. In deze week zullen ook het boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en het boekenweekessay van Roxane van Iperen verschijnen.

Wel publiceert dagblad Trouw op 27 februari het Boekenweekgedicht, dat als thema Tweestrijd heeft. Op 5 maart is er een speciale tv-uitzending vanuit een lege Stadsschouwburg in Amsterdam, waar diverse schrijvers aan meewerken.

Meer uit Binnenland

Urkse relschoppers kregen last onder dwangsom na rellen

URK (ANP) - 78 Urkse jongeren, die betrokken waren bij rellen in die gemeente hebben in 2021 een last onder dwangsom van 2500 euro gekregen. Twee van hen hebben de boete ook daadwerkelijk moeten betalen, bevestigt de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland.

3 uur geleden
Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

7 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

11 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

12 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

13 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

15 uur geleden