Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekenpetitie na drie dagen 100.000 keer ondertekend

Boekenpetitie na drie dagen 100.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De protestpetitie tegen de voorgenomen verhoging van btw op boeken is na drie dagen 100.000 keer ondertekend. De petitie staat sinds woensdag online op de website boekenpetitie.nl en kan nog altijd worden ondertekend.

Verschillende partijen in de literatuursector, waaronder de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb), hebben de actie opgezet. De initiatiefnemers roepen op om de verhoging van btw op boeken tegen te gaan. Nu is dat nog 9 procent, maar het beoogde nieuwe kabinet is van plan om voortaan 21 procent btw op boeken te heffen.

"De handtekeningen voor de boekenpetitie stromen binnen, dat is fantastisch en is een enorme steun in de rug", zegt CPNB-directeur Eveline Aendekerk. "Maar het is de vraag of het genoeg is. Wij gaan daarom door!" De initiatiefnemers willen de petitie op woensdag 12 juni in Den Haag samen met bekende (kinderboeken)schrijvers aan Tweede Kamerleden aanbieden.

Bekende schrijvers als Heleen van Royen, Adriaan van Dis, Saskia Noort, Kluun, Rutger Vink en Susan Smit hebben de petitie ondertekend.

Meer uit Binnenland

A9 richting Amstelveen weer vrij, veel file rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in de richting van Amstelveen weer vrij, meldt Rijkswaterstaat. In de richting Alkmaar blijft de weg nog tot na de ochtendspits dicht. Rijkswaterstaat voerde afgelopen weekend werkzaamheden uit aan de Schipholbrug. Door harde wind duurden die langer dan verwacht.

5 minuten geleden
A9 bij Schipholbrug richting Schiphol tot 10.00 uur dicht

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 ter hoogte van de Schipholbrug in de richting Schiphol blijft nog tot maandagochtend 10.00 uur dicht. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In de andere richting moet de A9 weer rond 08.00 uur open gaan.

1 uur geleden
Gedoogde én gereguleerde wiet verkocht in 10 gemeenten

DEN HAAG (ANP) - In tien gemeenten die meedoen aan een wietexperiment mag vanaf maandag zowel gedoogde als gereguleerde wiet worden verkocht. Die situatie duurt drie maanden. Daarna is het de bedoeling dat er enkel gereguleerde wiet verkocht wordt. Gedoogde wiet mag dan niet meer.

4 uur geleden
Formateur Van Zwol ontvangt beoogd ministers van nieuwe kabinet

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ontvangt vanaf maandag tot en met woensdag de kandidaat-bewindslieden van het toekomstige kabinet-Schoof. Beoogd VVD-vicepremier Sophie Hermans, die daarnaast de portefeuille Klimaat en Groene Groei krijgt, is maandagochtend om 9.00 uur de eerste die haar opwachting maakt.

4 uur geleden
Achttien woningen tijdelijk ontruimd door rook bij brand in Zeist

ZEIST (ANP) - Bij een brand in een restaurant aan de Slotlaan in Zeist, die in de nacht van zondag op maandag even na middernacht uitbrak, is zo veel rook vrijgekomen dat achttien omliggende woningen tijdelijk zijn ontruimd. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door een brand die ontstond in een wasmachine en een droger. Rond 02.15 uur was de brand onder controle.

5 uur geleden
Meeste in de modder vastgeraakte auto's in Harlingen weer los

HARLINGEN (ANP) - Naar schatting twee derde van de auto's die zondag op parkeerterrein P3 bij de veerterminal in Harlingen door modder vast kwamen te zitten, is met behulp van trekkers van het terrein getrokken. Dat meldt wethouder Hendrik Sijtsma zondagavond vlak voor middernacht. De enkele honderden auto's die nog wel op het parkeerterrein vaststaan, zijn van mensen die pas vanaf morgen terugkomen van eiland Terschelling.

7 uur geleden
Vitens: kookadvies voor drinkwater in Goor en omgeving

GOOR (ANP) - Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt zondagavond op X dat er een kookadvies voor drinkwater geldt in delen van het Overijsselse Goor en omgeving. Bij controles is een verontreiniging in het drinkwater aangetroffen, meldt het bedrijf. "Inwoners wordt opgeroepen kraanwater drie minuten te koken voor consumptie."

7 uur geleden