Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing verwacht voor de zomer herstart productie 737 MAX

Boeing verwacht voor de zomer herstart productie 737 MAX

CHICAGO (ANP/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing verwacht de productie van de gewraakte 737 MAX voor de zomer weer te hervatten. Volgens de nieuwbakken Boeing-baas Dave Calhoun is dat ruim voordat de toestellen weer worden vrijgegeven voor gebruik. De vliegtuigmaker verwacht die goedkeuring door luchtvaartautoriteiten medio dit jaar.

Boeing legde de productie van de 737 MAX onlangs stil. Het toestel wordt sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond gehouden nadat binnen korte tijd twee crashes met het toestel gebeurden. De twee vliegtuigongelukken, in Indonesië en Ethiopië, waren vermoedelijk het gevolg van een veiligheidssysteem dat de neus naar beneden bleef drukken doordat een sensor niet goed werkte.

Boeing moet van de luchtvaartautoriteiten eerst alle technische mankementen in het toestel verhelpen voordat de 737 MAX weer mag vliegen. De kosten in verband met de kwestie lopen inmiddels in de miljarden dollars.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: veel bedrijven nog niet voorbereid op zero-emissiezones

AMSTERDAM (ANP) - Veel transportbedrijven zijn waarschijnlijk niet op tijd klaar voor de zero-emissiezones die vanaf 2025 in tientallen steden worden ingevoerd. Daarvoor waarschuwen deskundigen van ABN AMRO na eigen onderzoek onder bijna 180 medewerkers van ondernemingen in de transportwereld.

5 uur geleden
Huishoudens sparen weer minder dan in coronatijd

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse huishoudens hebben in de eerste drie maanden van dit jaar minder gespaard dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In plaats daarvan gaven consumenten meer uit, onder meer door de gestegen prijzen. Maar ook de minder strenge coronaregels spelen een rol, want in het eerste kwartaal van dit jaar was er veel meer mogelijk dan een jaar terug toen onder meer de horeca dicht was.

5 uur geleden
Inzet van uitzendkrachten wordt duurder

DEN HAAG (ANP) - De inzet van uitzendkrachten wordt duurder nu de roep om extra personeel bij veel bedrijven flink is toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de prijsstijging in de uitzendbranche in de eerste drie maanden van dit jaar beduidend sterker dan in de voorgaande twee kwartalen.

5 uur geleden
Baas Bundesbank is het openlijk oneens met beslissing ECB

FRANKFURT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse centralebankhoofd Joachim Nagel is het openlijk oneens met een belangrijke beslissing die de Europese Centrale Bank (ECB) vorige maand heeft genomen. Een week na de aankondiging dat de rente binnenkort omhoog gaat besloten de beleidsmakers bij de ECB namelijk om de onrust op de obligatiemarkten aan te pakken. De baas van de Bundesbank kan zich niet vinden in de oplossing die toen is gecommuniceerd.

6 uur geleden
Extra gaswinning in Noorwegen om gastoevoer op peil te houden

OSLO (ANP/BLOOMBERG) - De Noorse overheid stemt in met het opvoeren van de gaswinning voor een aantal grote gasvelden. Op die manier zou het Scandinavische land de flink opgevoerde export naar de rest van Europa langer vol kunnen houden.

9 uur geleden
EasyJet onderuit op beurs na plots vertrek operationeel directeur

AMSTERDAM (ANP) - EasyJet was maandag een grote verliezer op de Europese beurzen. De operationeel directeur van de Britse luchtvaartmaatschappij vertrok plotseling, net nu de prijsvechter kampt met veel geannuleerde vluchten en stakingen. Verder was het beeld bij beleggers op deze eerste dag van de week gemengd. Iedereen bleef terughoudend door de zorgen over een mogelijke recessie.

11 uur geleden
Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag, beurzen gesloten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag de hele dag dicht vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Dinsdag opent Wall Street weer zijn deuren.

14 uur geleden