Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing omhoog op Wall Street na gunstig bericht over Dreamliner

Boeing omhoog op Wall Street na gunstig bericht over Dreamliner

NEW YORK (ANP) - Boeing behoorde maandag met een plus van bijna 5 procent tot de grotere winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigbouwer heeft voorlopige toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om de 787 Dreamliner weer te mogen leveren, melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Beleggers lijken enthousiast.

De 787 Dreamliner stond al bijna twee jaar aan de grond vanwege constructiefouten. De goedkeuring van de FAA betekent niet direct dat de verkoop van het toesteltype weer zal aantrekken. Boeing moet eerst de vereiste reparaties uitvoeren.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street, die in juli de sterkste koersstijgingen lieten zien sinds 2020, bleven op de eerste dag van de nieuwe beursmaand dicht bij huis. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent lager op 32.779 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,2 procent, tot 4124 punten, en techgraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 12.409 punten.

Target

Target steeg verder een kleine 3 procent. De Amerikaanse winkelketen, na Walmart de grootste in de Verenigde Staten, profiteerde van een koopadvies door analisten van Wells Fargo. Target gaf dit jaar al twee keer een winstwaarschuwing. De koersval van het aandeel die daarop volgde biedt volgens Wells Fargo een mooi koopmoment. Target kampt onder meer met overtollige voorraden en lagere consumentenuitgaven door de hoge inflatie.

Alibaba won ruim 1 procent. Het Chinese webwinkelconcern verklaarde aan de eisen van de Amerikaanse toezichthouder SEC te willen voldoen en te werken aan het behouden van zijn beursnoteringen in New York en Hongkong. Het aandeel kelderde vrijdag ruim 11 procent op Wall Street na het besluit van de SEC om het concern op een lijst van Chinese bedrijven te plaatsten die mogelijk van de Amerikaanse aandelenbeurzen moeten verdwijnen omdat ze onvoldoende openheid geven over hun boekhouding.

Twitter

Twitter zakte dik 1 procent. Tesla-topman Elon Musk stapt zelf naar de rechter vanwege de mislukte overname van het socialemediaplatform. Twitter daagde hem eerder voor de rechter omdat hij uiteindelijk besloot het platform toch niet te kopen. De bij de rechtbank in Delaware ingediende stukken zijn niet openbaar gemaakt, dus het is niet duidelijk wat de klacht van Musk precies inhoudt.

De euro was 1,0246 dollar waard, tegen 1,0196 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent goedkoper op 94,19 dollar. Brentolie kostte 3,4 procent minder op 100,47 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ECB: betalen met biljetten leidt nauwelijks tot klimaatschade

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het betalen met bankbiljetten heeft maar een geringe impact op het milieu. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de kwestie onderzocht en concludeert dat het jaarlijkse gebruik van contant geld van één persoon gelijkstaat aan de uitstoot van een autorit van 8 kilometer.

39 minuten geleden
Duitse autotoeleverancier Bosch schrapt 1500 banen

STUTTGART (ANP/AFP/DPA) - Het Duitse industrieconcern Bosch gaat in eigen land 1500 banen schrappen bij de tak die versnellingsbakken maakt. Bosch wijst daarbij op de overgang naar elektrisch rijden, maar ook op de zwakkere economie en gestegen kosten.

1 uur geleden
Pensioenfondsen roepen Tesla op arbeidsrechten te respecteren

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Een groep Scandinavische pensioenfondsen stuurt deze week een gezamenlijke brief naar Tesla. Daarin zullen ze de Amerikaanse elektrische autofabrikant oproepen om collectieve onderhandelingen voor zijn werknemers in Scandinavië te respecteren. Dat meldde het Deense pensioenfonds PFA maandag.

1 uur geleden
Studie: een op vijf exporteurs verwacht volgend jaar minder omzet

ZOETERMEER (ANP) - Exporteurs hebben niet al te hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar. Bijna de helft van de handels- en productiebedrijven denkt dat de omzet gelijk zal blijven, terwijl een op de vijf een krimp voorziet. Dat meldt ondernemersvereniging evofenedex, die samen met kredietverzekeraar Atradius onderzoek deed naar de internationale handel in november.

2 uur geleden
Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

2 uur geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

3 uur geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

3 uur geleden