Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing omhoog op Wall Street na gunstig bericht over Dreamliner

Boeing omhoog op Wall Street na gunstig bericht over Dreamliner

NEW YORK (ANP) - Boeing behoorde maandag met een plus van bijna 5 procent tot de grotere winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigbouwer heeft voorlopige toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om de 787 Dreamliner weer te mogen leveren, melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Beleggers lijken enthousiast.

De 787 Dreamliner stond al bijna twee jaar aan de grond vanwege constructiefouten. De goedkeuring van de FAA betekent niet direct dat de verkoop van het toesteltype weer zal aantrekken. Boeing moet eerst de vereiste reparaties uitvoeren.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street, die in juli de sterkste koersstijgingen lieten zien sinds 2020, bleven op de eerste dag van de nieuwe beursmaand dicht bij huis. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent lager op 32.779 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,2 procent, tot 4124 punten, en techgraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 12.409 punten.

Target

Target steeg verder een kleine 3 procent. De Amerikaanse winkelketen, na Walmart de grootste in de Verenigde Staten, profiteerde van een koopadvies door analisten van Wells Fargo. Target gaf dit jaar al twee keer een winstwaarschuwing. De koersval van het aandeel die daarop volgde biedt volgens Wells Fargo een mooi koopmoment. Target kampt onder meer met overtollige voorraden en lagere consumentenuitgaven door de hoge inflatie.

Alibaba won ruim 1 procent. Het Chinese webwinkelconcern verklaarde aan de eisen van de Amerikaanse toezichthouder SEC te willen voldoen en te werken aan het behouden van zijn beursnoteringen in New York en Hongkong. Het aandeel kelderde vrijdag ruim 11 procent op Wall Street na het besluit van de SEC om het concern op een lijst van Chinese bedrijven te plaatsten die mogelijk van de Amerikaanse aandelenbeurzen moeten verdwijnen omdat ze onvoldoende openheid geven over hun boekhouding.

Twitter

Twitter zakte dik 1 procent. Tesla-topman Elon Musk stapt zelf naar de rechter vanwege de mislukte overname van het socialemediaplatform. Twitter daagde hem eerder voor de rechter omdat hij uiteindelijk besloot het platform toch niet te kopen. De bij de rechtbank in Delaware ingediende stukken zijn niet openbaar gemaakt, dus het is niet duidelijk wat de klacht van Musk precies inhoudt.

De euro was 1,0246 dollar waard, tegen 1,0196 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent goedkoper op 94,19 dollar. Brentolie kostte 3,4 procent minder op 100,47 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

36 minuten geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

1 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

1 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

1 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

4 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

6 uur geleden