Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing licht hoger op afwachtend Wall Street na koopadvies

Boeing licht hoger op afwachtend Wall Street na koopadvies

NEW YORK (ANP) - Boeing is dinsdag met een kleine winst begonnen aan een nieuwe sessie op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant profiteerde van een koopadvies door analisten van investeringsbank RBC Capital Markets en werd 0,5 procent hoger gezet. De algehele stemming op Wall Street bleef terughoudend. Beleggers wachten vooral op nieuwe inflatiegegevens uit de Verenigde Staten, die donderdag naar buiten komen.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente flink verhoogd om de inflatie te bestrijden. De inflatie is inmiddels stevig afgekoeld en beleggers hopen dat de Fed na de recente rentepauzes klaar is met het verhogen van de leenkosten. Die hoop zorgde, in combinatie met speculaties op renteverlagingen in 2024, voor een stevig koersherstel in de afgelopen weken. Verschillende beleidsmakers van de Fed, waaronder bestuursleden Christopher Waller en Michelle Bowman, zullen dinsdag toespraken houden waarin ze mogelijk iets loslaten over de toekomstige rentestappen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel vrijwel vlak op 35.329 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,2 procent tot 4544 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 14.228 punten.

Affirm Holdings

John Bean Technologies (JBT) zakte 0,5 procent. De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft het overnamevoorstel van deze Amerikaanse branchegenoot verworpen. Het in Chicago gevestigde JBT had zo'n 2,4 miljard euro over voor Marel, dat een beursnotering heeft in Amsterdam.

Affirm Holdings won een fractie na een adviesverhoging door investeringsbank Jefferies. De aanbieder van koop-nu-betaal-laterdiensten steeg een dag eerder al 12 procent dankzij sterke consumentenbestedingen op Cyber Monday, de dag waarop veel webwinkels met extra aanbiedingen stunten. Zscaler zakte 3 procent, na een tegenvallend kwartaalbericht van het cyberbeveiligingsbedrijf.

iRobot, dollar- en oliekoers

iRobot won ruim 2 procent. De fabrikant van robotstofzuigers kelderde een dag eerder ruim 17 procent. Dat kwam door een waarschuwing van de Europese Commissie dat de overname van het bedrijf door webwinkelconcern Amazon mogelijk niet doorgaat, tenzij de bedrijven een aantal mededingingsproblemen oplossen. Amazon verloor 0,7 procent.

De euro was 1,0976 dollar waard, tegen 1,0933 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 75,49 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 80,65 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nederland verdient meer aan landbouwexport om hogere exportwaarde

DEN HAAG (ANP) - Nederland verdiende vorig jaar meer aan de export van landbouwproducten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen University & Research (WUR). Ze schatten dat de Nederlandse economie 50,4 miljard euro verdiende aan de uitvoer van bijvoorbeeld groenten en fruit, 4 procent meer dan in 2022. Dat komt doordat Nederland afgelopen jaar voor meer geld aan landbouwproducten exporteerde.

2 uur geleden
Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

10 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabiƫ en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

10 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

12 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

14 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde SachverstƤndigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

16 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden