Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing gaat met nieuw vrachttoestel strijd aan met Airbus

Boeing gaat met nieuw vrachttoestel strijd aan met Airbus

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigproducent Boeing staat op het punt een vrachtversie van zijn 777X-straalvliegtuig te introduceren. Daarbij zou Qatar Airways al interesse hebben getoond in het Amerikaanse toestel. Eerder maakte Airbus bekend dat het aan een nieuw vrachttoestel werkt.

Het is ongebruikelijk voor een vliegtuigbouwer om een vrachtvliegtuigvariant van een vliegtuig te verkopen voordat de passagiersversie op de markt is. Door ruzie met regelgevende instanties laat het commerciële debuut van het eerste passagierstoestel 777X van Boeing nog tot zeker eind 2023 op zich wachten.

Naast Qatar Airways probeert Boeing ook andere bedrijven als FedEx, Lufthansa, Singapore Airlines en Deutsche Post DHL te verleiden om het nieuwe vrachtvliegtuig te kopen, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg. De lancering van het toestel zal naar verwachting volgende maand tijdens de Dubai Airshow zijn.

Sinds de coronacrisis floreert de luchtvracht, terwijl de passagiersaantallen bij luchtvaartmaatschappijen juist sterk zijn gedaald. De nieuwe Airbus is gebaseerd op de A350-1000-jet. Doel van Airbus met het toestel is om de suprematie van Boeing op dit vlak te doorbreken.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

6 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

10 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

20 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

21 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

22 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

23 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden