Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing betaalt Alaska Airlines 160 miljoen dollar compensatie

Boeing betaalt Alaska Airlines 160 miljoen dollar compensatie

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft Alaska Airlines in het afgelopen kwartaal 160 miljoen dollar compensatie betaald voor het aan de grond houden van de 737 MAX 9. Volgens Alaska Airlines hebben de resultaten in het eerste kwartaal aanzienlijk geleden onder de problemen die ontstonden toen in januari een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 tijdens een vlucht losschoot.

Alaska Airlines verwacht in de loop van dit jaar verder te worden gecompenseerd door Boeing. Sinds het incident in januari werden tientallen MAX 9-toestellen aan de grond gehouden en moesten veel vluchten worden geannuleerd. Ook bij andere MAX 9-toestellen zijn later losse onderdelen gevonden. Topman Dave Calhoun van de geplaagde vliegtuigfabrikant kondigde onlangs aan dat hij het bedrijf verlaat. Ook enkele andere topbestuurders vertrekken.

Boeing waarschuwde vorige maand voor financiƫle tegenvallers door diverse onderzoeken die naar het concern lopen en voor een tragere productie van zijn 737 MAX-toestellen. Boeing is inmiddels druk bezig om de veiligheidsprocedures te verbeteren. Zo kondigde de fabrikant vorige maand een nieuw bonussysteem aan, waarbij veiligheid en kwaliteit het belangrijkst zijn. Eerst was driekwart van de extra beloningen gebaseerd op financiƫle prestaties.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

6 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

6 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

6 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

6 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

6 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

7 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

7 uur geleden