Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bodycambedrijf Zepcam haalt geld op om door te groeien

Bodycambedrijf Zepcam haalt geld op om door te groeien

ZALTBOMMEL (ANP) - De Nederlandse producent van bodycams Zepcam gaat geld ophalen om verdere groei mogelijk te maken. Het bedrijf, dat camera's levert aan onder meer politiediensten in Nederland, Duitsland en België, beveiligers op Schiphol, de NS en de Parijse brandweer, mikt op een opbrengst van 3 miljoen euro ophalen.

In totaal heeft Zepcam meer dan vierhonderd organisaties in veertig landen als klant. Daarmee is het naar eigen zeggen marktleider in Europa. Ook mondiaal staat het de bodycammaker er goed op, met onder meer politiediensten in Singapore en Dubai als klant en dus wil het bedrijf doorgroeien.

Topman Jurriaan Pröpper voorziet dat steeds meer sectoren bodycams zullen gaan gebruiken de komende jaren, zoals de logistiek, de zorg en de bouw. Daarom wil Zepcam investeren in de ontwikkeling van de software voor de nieuwste versie van zijn camerasysteem, dat niet alleen kan opnemen maar ook kan livestreamen. Verder wil Zepcam de klantenservice en -ondersteuning uitbreiden.

Zepcam gaat voor 2 miljoen euro aan obligaties uitgeven, een soort lening. De resterende 1 miljoen euro haalt het bedrijf op met de uitgifte van certificaten van aandelen. Houders daarvan hebben geen eigendoms- of stemrecht in het bedrijf, maar wel recht op dividend. Ook kunnen ze de certificaten verhandelen en zo koerswinst boeken. Dat kan via de NPEX-beurs, een beurs voor groeiende ondernemingen.

Meer uit Financieel

Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

22 uur geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

23 uur geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

23 uur geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden
Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

1 dag geleden