Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bodycambedrijf Zepcam haalt geld op om door te groeien

Bodycambedrijf Zepcam haalt geld op om door te groeien

ZALTBOMMEL (ANP) - De Nederlandse producent van bodycams Zepcam gaat geld ophalen om verdere groei mogelijk te maken. Het bedrijf, dat camera's levert aan onder meer politiediensten in Nederland, Duitsland en België, beveiligers op Schiphol, de NS en de Parijse brandweer, mikt op een opbrengst van 3 miljoen euro ophalen.

In totaal heeft Zepcam meer dan vierhonderd organisaties in veertig landen als klant. Daarmee is het naar eigen zeggen marktleider in Europa. Ook mondiaal staat het de bodycammaker er goed op, met onder meer politiediensten in Singapore en Dubai als klant en dus wil het bedrijf doorgroeien.

Topman Jurriaan Pröpper voorziet dat steeds meer sectoren bodycams zullen gaan gebruiken de komende jaren, zoals de logistiek, de zorg en de bouw. Daarom wil Zepcam investeren in de ontwikkeling van de software voor de nieuwste versie van zijn camerasysteem, dat niet alleen kan opnemen maar ook kan livestreamen. Verder wil Zepcam de klantenservice en -ondersteuning uitbreiden.

Zepcam gaat voor 2 miljoen euro aan obligaties uitgeven, een soort lening. De resterende 1 miljoen euro haalt het bedrijf op met de uitgifte van certificaten van aandelen. Houders daarvan hebben geen eigendoms- of stemrecht in het bedrijf, maar wel recht op dividend. Ook kunnen ze de certificaten verhandelen en zo koerswinst boeken. Dat kan via de NPEX-beurs, een beurs voor groeiende ondernemingen.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

19 minuten geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

5 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

6 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

8 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

9 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

10 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

11 uur geleden