Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bod Siemens Energy op 's werelds grootste windturbinemaker

Bod Siemens Energy op 's werelds grootste windturbinemaker

HAMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Siemens Energy legt ruim 4 miljard euro neer voor de rest van de aandelen van Siemens Gamesa, de grootste windmolenproducent ter wereld. Siemens Energy had al bevestigd een bod te overwegen op de aandelen van de Duits-Spaanse maker van windturbines die het nog niet bezit.

Siemens Energy betaalt ruim 18 euro per aandeel en heeft al 67 procent van het bedrijf in handen. Met de overname gaat het bedrijf van de beurs. De marktwaarde van de windturbinemaker, een dochteronderneming van het Duitse industrieconcern Siemens, wordt geschat op zo'n 11 miljard euro, volgens data van persbureau Bloomberg.

Siemens verwacht dat de overname, waar al maandenlang over werd gespeculeerd, in de tweede helft van dit jaar is afgerond. "Het is cruciaal dat de verslechterde situatie bij Gamesa zo snel mogelijk gestopt wordt en dat het bedrijf weer winstgevend wordt", aldus Joe Kaeser, voorzitter van de raad van commissarissen van Siemens Energy.

Bij de windturbinebouwer Gamesa gaat het al lange tijd niet goed. De slechte resultaten zijn onder meer het gevolg van wereldwijd verstoorde toeleveringsketens als gevolg van de pandemie. Zo raakten projecten vertraagd door een gebrek aan onderdelen en liepen de kosten van grondstoffen zoals energie, staal en koper op. In februari stapte toenmalig topman Andreas Nauen al op vanwege de aanhoudend slechte resultaten bij het bedrijf.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Facebook staakt plan voor datacenter Zeewolde

AMSTERDAM (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, zet definitief een streep door zijn plannen voor een datacenter in Zeewolde. Tegen de komst van het datacenter was al langer veel verweer en het Rijk bepaalde onlangs de grond nog niet beschikbaar te willen stellen. Meta besloot de plannen eerder al voorlopig op te schorten.

53 minuten geleden
Europese Unie en Nieuw-Zeeland sluiten vrijhandelsakkoord

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie en Nieuw-Zeeland hebben een vrijhandelsakkoord gesloten. Dat maakten Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern na het beƫindigen van de onderhandelingen in Brussel bekend. Door de deal zal de bilaterale handel met 30 procent toenemen, zei Von der Leyen, die van een "solide en modern" handelsverdrag sprak.

3 uur geleden
Air France-KLM is grote verliezer op rood Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM was donderdag een van de grootste verliezers op een over de gehele linie tamelijk roodgekleurde beurs in Amsterdam. De beurswaarde ging flink omlaag nadat bekend werd dat KLM de lening van de Nederlandse staat volledig heeft afgelost. Die kreeg de maatschappij om door de coronacrisis te komen. Ook werd aangekondigd dat de Franse zustermaatschappij Air France vrijdag wederom meer dan zestig vluchten moet schrappen vanwege een staking op luchthaven Parijs-Charles de Gaulle.

3 uur geleden
FrieslandCampina gaat samenwerking aan met De Nieuwe Melkboer

AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina gaat samenwerken met De Nieuwe Melkboer. Samen willen ze aan de slag met het verder ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven "met een goed verdienmodel voor de boer".

4 uur geleden
Rusland: prijsplafond Russische olie kan prijzen juist opdrijven

MOSKOU (ANP/RTR) - Een prijsplafond voor Russische olie kan de olieprijzen op de wereldmarkt opdrijven, in plaats van laten zakken. Daarvoor waarschuwt de Russische vicepremier Alexander Novak. Hij denkt dat de pogingen van de westerse landen om de Russische olie-export dwars te zitten tot een "disbalans" op de markt kunnen leiden.

4 uur geleden
Ruim honderd werkgevers geven vrije dag om afschaffing slavernij

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan honderd organisaties geven hun personeel vrijdag vrij vanwege de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Dat melden radiozender FunX, stichting Nederland Wordt Beter en initiatief The Black Archives. Zij begonnen vorig jaar een petitie om van 1 juli, ook bekend als Keti Koti, een nationale vrije dag te maken.

5 uur geleden
Wall Street verder omlaag door recessiezorgen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag verder omlaag. De zorgen dat de centrale banken in hun strijd tegen de hoge inflatie een recessie zullen veroorzaken hield Wall Street in de greep. Om de inflatie te beteugelen hebben veel centrale banken, waaronder de Federal Reserve, de rentes verhoogd. Door de hogere leenkosten stroomt er minder geld de economie in en dat zou een economische krimp kunnen veroorzaken.

5 uur geleden