Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bobsleeër De Bruin denkt dat top 20 op Spelen lastig wordt

Bobsleeër De Bruin denkt dat top 20 op Spelen lastig wordt

YANQING (ANP) - Bobsleeër Ivo de Bruin denkt dat het lastig gaat worden om de top 20 te halen in de viermansbob op de Olympische Spelen in Beijing. De piloot is na de twee runs van zaterdag 25e en om aan de afsluitende vierde run te mogen deelnemen moet hij in de top 20 staan. "Dat wordt heel lastig", zegt De Bruin. "We gaan alles geven en ervoor vechten."

De bobsleeërs keken ontevreden terug op een eerste run in het Yanqing National Sliding Centre waarin ze de 26e tijd neerzetten van de 28 deelnemers. "We hadden een matige start, maar de jongens hebben hun uiterste best gedaan. De run was oké, maar onderin de baan hadden we heel weinig snelheid. Waar dat aan ligt, weet ik niet. De run was niet zo slecht als de tijd doet vermoeden, want de 26e tijd is voor ons ook heel matig."

De Bruin was blij dat de tweede start iets beter was met 5,08 tegen 5,10 seconde in de eerste run. "Ik had van tevoren gedacht dat we tussen de 5,06 en 5,10 konden duwen, dus ik hoop dat we morgen 5,06 kunnen starten. De tweede run was minder dan de eerste", vond De Bruin, die er wel op wees dat het verlies op de concurrentie kleiner was.

"Ik ben trots op de jongens dat ze alles hebben gegeven en dat we hier mogen staan", zei De Bruin. "We zullen bespreken waar we kunnen verbeteren en ik ga vanavond nog zitten met mijn coaches wat er beter kan qua sturen. Hopelijk kunnen we nog een paar plekken naar voren."

Meer uit Sport

Zwemmer De Boer als tweede naar EK-finale 50 vrij

ROME (ANP) - Zwemmer Thom de Boer heeft bij de EK in Rome de finale bereikt van de 50 meter vrije slag. De 30-jarige Noord-Hollander won zijn halve finale in 21,72 seconden. In de eerste halve finale was alleen de Brit Benjamin Proud wat sneller geweest (21,40).

14 minuten geleden
Na vier keer EK-goud pakt Steenbergen zilveren plak op 200 wissel

ROME (ANP) - Marrit Steenbergen heeft bij de EK zwemmen in Rome zilver gepakt op de 200 meter wisselslag. De 22-jarige Nederlandse, die de afgelopen dagen al vier Europese titels veroverde in het Italiaanse buitenbad, kwam net te kort om de Israëlische Anastasia Gorbenko van titelprolongatie af te houden.

38 minuten geleden
Zwemster Van Roon pakt bij EK brons op 50 vrij

ROME (ANP) - Zwemster Valerie van Roon heeft bij de EK in Rome brons gepakt op de 50 meter vrije slag. De 24-jarige Van Roon tikte in het buitenbad van het Foro Italico als derde aan in 24,64 seconden. Het goud ging in 23,91 naar de Zweedse favoriete Sarah Sjöström, die de gestopte Ranomi Kromowidjojo opvolgt als Europees kampioene op het sprintnummer.

39 minuten geleden
Tourwinnaar Vingegaard niet naar WK wielrennen

KOPENHAGEN (ANP) - Tourwinnaar Jonas Vingegaard uit Denemarken neemt niet deel aan de WK wielrennen, die volgende maand in Australië worden gehouden. Dat meldt bondscoach Anders Lund op de website van de Deense wielerbond. Volgens Lund geeft Vingegaard er de voorkeur aan zich voor te bereiden op koersen in het najaar die hij voor zijn ploeg Jumbo-Visma rijdt.

1 uur geleden
Kooij sprint naar ritzege in Ronde van Denemarken

KØGE (ANP) - Wielrenner Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. De rit ging van Allerød naar Køge over liefst 222 kilometer. De pas 20-jarige Kooij, die rijdt voor Jumbo-Visma, sprintte uit het wiel van Jasper Philipsen naar de ritwinst. De Belg finishte nog wel als tweede, voor zijn landgenoot Timothy Dupont.

1 uur geleden
Van Riessen mist finale op sprintonderdeel keirin bij EK baan

MÜNCHEN (ANP) - Laurine van Riessen is er bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in München niet in geslaagd de finale te bereiken op het onderdeel keirin. Van Riessen eindigde in haar halve finale als vierde en werd daarmee verwezen naar de strijd om de plaatsen 7 tot en met 12.

2 uur geleden
Schoonspringster Wils achtste in EK-finale op 1 meterplank

ROME (ANP) - Schoonspringster Daphne Wils is in de EK-finale op de 1 meterplank als achtste geëindigd. De 24-jarige Nederlandse kwam in de eindstrijd in Rome met de beste twaalf springsters tot een score van 235,75 punten. De Italiaanse Elena Bertocchi pakte in eigen land met 264,25 het goud, voor de Zweedse Emma Gullstrand en Chiara Pellacani, ook uit Italië.

2 uur geleden