Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boa's verwachten zaterdag terughoudend op te treden bij horeca

Boa's verwachten zaterdag terughoudend op te treden bij horeca

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond verwacht dat boa's zaterdag terughoudend zullen optreden als horeca en cultuurinstellingen tegen de coronaregels in hun deuren openen. Vanwege de onrust en onvrede bij de ondernemers blijft het zaterdag bij informeren en waarschuwen, denkt Kuin.

Als ondernemers echter aangeven maling te hebben aan de regels en zeggen ook na zaterdag open te blijven of provocatief zijn, "dan kan het niet anders dan dat er wordt opgetreden", verwacht de voorzitter. "Dan volgen er sancties."

De animo voor acties waarbij horecagelegenheden en cultuurinstellingen ondanks lockdownregels toch opengaan groeit, nadat donderdag was uitgelekt dat deze branches nog op slot blijven wegens de aantallen coronabesmettingen.

Demonstratie

Verschillende burgemeesters uit het land, onder meer in Zuid-Limburg, hebben laten weten dat ze opening van horeca en cultuurinstellingen zaterdag oogluikend zullen toestaan. Ze zien het als een demonstratie tegen de strenge lockdown.

In andere gemeentes, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, is dat juist niet aan de orde. De burgemeesters van die vier grote steden volgen daarmee de afspraken die donderdag zijn gemaakt in het Veiligheidsberaad. Daar besloten de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio dat naleven van de coronaregels het uitgangspunt blijft, ondanks veel begrip voor de benarde positie van ondernemers.

Kuin ziet het liefst dat er één lijn wordt getrokken. "In veel gemeenten wordt nu verschillend gehandeld, maar afstemming tussen gemeenten zou beter zijn."

Meer uit Binnenland

Man krijgt 12 jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem heeft een 32-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, omdat hij in maart van dit jaar in Nijmegen zijn ex-vriendin doodstak met een schaar en een mes. Hij raakte haar 74 keer. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de moeder van zijn ex-vriendin en aan zijn dochtertje van een jaar oud, die de hele steekpartij heeft gezien.

4 minuten geleden
Advocaten schutter McDonald's: dit is geen moord

ZWOLLE (ANP) - De 34-jarige Veysel Ü. heeft het doodschieten van twee mannen in een McDonald's in Zwolle nooit gepland. "Er is iets geknapt in hem", zei advocaat Esther Blok donderdag in de rechtbank in Zwolle.

27 minuten geleden
Tot en met dit weekend kans op overlast door houtrook

HOUTEN (ANP) - Door een hooguit zwakke wind wordt er vanaf donderdag tot en met zondagochtend overlast door houtrook verwacht. Volgens Weeronline kan het zelfs windstil blijven, waardoor de rook afkomstig van houtstook kan blijven hangen en overlast kan veroorzaken.

33 minuten geleden
Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

2 uur geleden
Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

2 uur geleden
Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

2 uur geleden
Redacties van veel media leggen uur het werk neer

AMSTERDAM (ANP) - De redacties van veel Nederlandse nieuwsmedia hebben om 11.00 uur het werk voor een uur neergelegd. Dat melden onder meer NU.nl, NRC, de Volkskrant, Trouw en de Leeuwarder Courant op hun websites. De journalisten voeren actie uit onvrede over de huidige cao-onderhandelingen.

3 uur geleden