Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boa's demonstreren om beschermingsmiddelen te mogen gebruiken

Boa's demonstreren om beschermingsmiddelen te mogen gebruiken

AMSTERDAM (ANP) - De vakbonden voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) demonstreren woensdag opnieuw. De actie bestaat er onder meer uit dat in de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht geen bonnen zullen worden uitgeschreven. Onder meer op het Binnenhof in Den Haag zal van 12.00 uur een groep boa's flyers uitdelen.

Ook in een aantal andere steden in het land staan acties op stapel. De bedoeling is daar met een groep boa's een 'statement' te maken. Dat betekent dat ze met meerdere boa's op de foto te gaan terwijl ze een vuist op hun hart zetten. Die foto's worden dan weer verspreid via sociale media.

Boa's voeren actie omdat ze willen beschikken over beschermingsmiddelen als wapenstok en/of pepperspray. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) vindt dat alleen de politie geweld mag gebruiken. Hij ziet een noodknop en bodycam als goede beschermingsmiddelen voor de handhavers. De bonden noemen dat onacceptabel.

Op Hemelvaartsdag werd een boa mishandeld in IJmuiden. Daarop voerden handhavers dinsdag in verschillende steden actie. Volgens de bonden is de mishandeling in IJmuiden geen uitzondering, maar een treffend voorbeeld van de omstandigheden waarin boa's hun werk moeten doen.

De actie was aanvankelijk aangekondigd voor maandag (tweede pinksterdag), maar de bonden zeiden het protest naar een andere datum te willen verschuiven.

Meer uit Binnenland

Hoge kosten en te weinig aanbod maken duurzamer leven moeilijk

UTRECHT (ANP) - Zo'n driekwart van de Nederlanders wil wel duurzamer leven, maar in de praktijk komt daar in veel opzichten nog weinig van terecht, zo komt naar voren in een onderzoek van Milieu Centraal. Vaak is een te hoge prijs of een gebrek aan beschikbaarheid van duurzame alternatieven een onoverkomelijk obstakel. "Hierdoor blijft grote milieuwinst voorlopig liggen", concludeert de voorlichtingsorganisatie.

56 minuten geleden
Amsterdam overlegt over eventuele maatregelen Ajax-Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam overlegt dinsdag over mogelijke maatregelen rondom de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA woensdag. Afgelopen zondag staakte de scheidsrechter het duel bij een 3-0-voorsprong voor de Rotterdammers, nadat tweemaal vuurwerk op het veld was gegooid. Later werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en er werden stenen, flessen en vuurwerk naar de ME gegooid. De wedstrijd wordt nu woensdag zonder publiek uitgespeeld.

1 uur geleden
Al 136 explosies in Rotterdam dit jaar, 100 aanhoudingen

ROTTERDAM (ANP) - Met de vijf explosies die zich in de nacht van maandag op dinsdag hebben voorgedaan in Rotterdam, staat het aantal ontploffingen in de stad dit jaar al op 136, aldus de politie. Er zijn tot nu toe honderd mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij explosies. Uit onderzoek moet volgens de politie blijken of er onder de arrestanten mensen zijn die voor meer knallen verantwoordelijk zijn geweest.

1 uur geleden
Toch extra week tijd voor afnemen doorstroomtoets groep 8

DEN HAAG (ANP) - Scholen krijgen toch een week extra de tijd om de doorstroomtoets voor groep 8 af te nemen, meldt demissionair onderwijsminister Mariƫlle Paul in een brief aan de Tweede Kamer. Scholen in het zuiden van het land hadden kritiek op de planning, omdat de toets in de carnavalsperiode viel.

1 uur geleden
Explosie bij winkel in Amsterdam-West, nog niemand aangehouden

AMSTERDAM (ANP) - Bij een winkel aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West vond in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaats. De politie heeft nog niemand aangehouden, laat een woordvoerster weten. Niemand is gewond geraakt.

2 uur geleden
Zuid-Koreaanse president Yoon brengt staatsbezoek aan Nederland

DEN HAAG (ANP) - De president van Zuid-Korea, Yoon Suk-yeol, brengt in december een staatsbezoek aan Nederland, op uitnodiging van de koning. Ook zijn echtgenote Kim Keon-hee is erbij. Het is het eerste staatsbezoek aan Nederland sinds het tot stand komen van diplomatieke banden tussen ons land en Zuid-Korea in 1961, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

2 uur geleden
Reeks explosies in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam vonden in de nacht van maandag op dinsdag vijf explosies plaats. Rond middernacht was er een ontploffing in het Oude Noorden, later in de nacht gevolgd door explosies in Charlois, Lombardijen, Feijenoord en IJsselmonde.

5 uur geleden