Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BOA-bond: voorkom moeilijkheden en versoepel horecaregels vrijdag

BOA-bond: voorkom moeilijkheden en versoepel horecaregels vrijdag

DEN HAAG (ANP) - De coronamaatregelen voor de nachthoreca kunnen het beste vrijdag al worden versoepeld, zegt voorzitter van de vakbond BOA ACP Richard Gerrits. Zo worden volgens Gerrits veel problemen met handhaving voorkomen rond de aangekondigde opening van de horeca zaterdagavond.

Veel nachthorecazaken gaan zaterdag uit protest tegen de coronamaatregelen open. Politiebonden hebben aangekondigd agenten op te roepen niet te gaan handhaven in het kader van cao-acties. De handhaving zou dan bij de boa's terechtkomen, maar die willen niet ingrijpen zonder steun van de politie.

De verwachting is dat komende dinsdag nieuwe versoepelingen worden aangekondigd, onder meer voor de horeca. "Vervroeg die versoepelingen met drie dagen, dat maakt het voor iedereen een stuk makkelijker", aldus Gerrits. Dan zou er niet meer gehandhaafd moeten worden op de openingstijden van de horeca, die nu nog tot 22.00 uur open mag zijn.

De vakbond heeft met meerdere gemeenten overlegd over wat de plannen zijn. Sommige gemeenten willen gewoon gaan handhaven, andere gemeenten zeggen dat er niet wordt gehandhaafd zonder politie. Ook wordt er veel gekozen voor handhaving in burger. Dat betekent dat boa's in normale kleding kijken welke horecazaken open zijn. Zo kunnen achteraf bestuurlijke boetes worden opgelegd en komt de veiligheid van de handhaver niet in het geding. "Dat is heel fijn. Er is dan geen gevaar voor de boa's", aldus Gerrits.

Meer uit Binnenland

Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in haar biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen.

32 minuten geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

44 minuten geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

1 uur geleden
'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

ROTTERDAM (ANP) - Vaccinatie- en testlocaties van de GGD sluiten de komende dagen soms eerder vanwege de verwachte hittegolf. Onder meer Rotterdam-Rijnmond laat dinsdag weten dat alle locaties tussen 10 en 13 augustus slechts tot 13.00 uur geopend zijn.

1 uur geleden
Nog geen problemen voor levensmiddelenindustrie door droogte

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse levensmiddelenindustrie ondervindt nog geen problemen door de droogte. Dat laat een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) weten. "We hebben het op de radar, maar we hebben hier nog geen signalen over ontvangen", aldus de zegsman.

1 uur geleden
Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

LELYSTAD (ANP) - De afvoer van rivierwater in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Nog eens 5600 extra crisisnoodopvangplekken asielzoekers nodig

DEN HAAG (ANP) - Alle 25 veiligheidsregio's moeten ieder nog eens 225 extra crisisnoodopvangplekken regelen. Deze ruim 5600 plekken komen bovenop de eerder afgesproken 5500 crisisplekken. Daarnaast moeten de niet gebruikte opvangplekken voor Oekraïners de komende tijd worden benut voor de noodopvang van asielzoekers. Dit extra hulpverzoek heeft staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) bij de burgemeesters van het Veiligheidsberaad neergelegd.

2 uur geleden