Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boa-actie dinsdag om afschuw over geweld uit te spreken

Boa-actie dinsdag om afschuw over geweld uit te spreken

UTRECHT (ANP) - De actie die de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op touw zetten voor komende dinsdag is bedoeld om afschuw uit te spreken over geweld tegen boa's, naar aanleiding van de mishandeling van collega's in IJmuiden. De boa's doen dat samen met de werkgevers, dat zijn de gemeenten. Er wordt over deelname gepraat met onder meer Amsterdam, Den Haag en Velsen, waar IJmuiden onder valt, zegt voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond.

"IJmuiden is een voorbeeld van geweld tegen boa's. We willen dat minister Grapperhaus ophoudt met dralen", aldus Kuin. De handhavers willen middelen krijgen om zich tegen geweld te verdedigen, zoals wapenstok en pepperspray. Hoe de actie van dinsdag er precies uitziet, kan hij nog niet zeggen.

De driedaagse actie die boa's in Rotterdam afgelopen donderdag begonnen, waarbij ze geen bonnen uitschrijven, eindigt deze zaterdag, aldus Kuin. Wel krijgt de actie een landelijk vervolg op 1 juni, maar daarover moet nog worden overlegd met de achterban. Ook is nog niet duidelijk in welke gemeenten deze actie zal plaatshebben.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

kees1965 1 week geleden
Ik denk dat er een zwaar protest moet komen. Een maand lang geen controles of anders een wapenstok EN pepperspray waarvoor ze nu al verplicht getraint worden en opgeleid zijn. Ook hebben ze ervoor psychologische keuringen en trainingen gehad net als de politie.

Meer uit Binnenland

Vion Groenlo donderdag weer open

GROENLO (ANP) - Vion heropent donderdag het slachthuis in Groenlo. Dat gebeurt met instemming van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, meldt Vion Food Group op de website.

16 minuten geleden
Politie en OM zien geen georganiseerd verband bij zendmastbranden

DEN HAAG (ANP) - Politie en justitie hebben geen verband kunnen vinden tussen de vele zendmastbranden van de afgelopen weken. Ook is er geen georganiseerd crimineel verband tussen de verdachten aangetroffen, meldt het Openbaar Ministerie na uitgebreid onderzoek van de landelijke recherche van de politie.

26 minuten geleden
Grote opkomst in Rotterdam voor betoging tegen racisme

ROTTERDAM (ANP) - Vele honderden mensen verzamelen zich woensdagmiddag in Rotterdam voor een demonstratie tegen politiegeweld tegen zwarte mensen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb had dinsdagavond besloten dat de demonstranten op het voetgangersgedeelte van de Erasmusbrug en het Wilhelminaplein zouden mogen betogen.

46 minuten geleden
Ombudsman: kabinet moet ruimhartig zijn in toeslagencompensatie

DEN HAAG (ANP) - Ouders die gedupeerd zijn in de affaire met de kinderopvangtoeslag moeten ruimhartig worden gecompenseerd, heeft de Nationale ombudsman woensdag in de Tweede Kamer gezegd. Het kabinet moet daarnaast getroffen ouders zoveel mogelijk helpen en er alles aan doen om procedures voorkomen.

1 uur geleden
België heropent grenzen vanaf 15 juni

BRUSSEL (ANP) - België stelt zijn grenzen vanaf 15 juni weer open voor inwoners van Schengenlanden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekendgemaakt na afloop van beraad van de Nationale Veiligheidsraad.

1 uur geleden
Basisscholen op 8 juni weer helemaal open

DEN HAAG (ANP) - De basisscholen gaan vanaf 8 juni weer helemaal open. Dat heeft het kabinet besloten, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Het kabinet mikte al op die datum, maar hield nog een slag om de arm voor het geval het coronavirus opnieuw de kop zou opsteken.

1 uur geleden
Haagse basisschool dicht, twee leraren hebben corona

DEN HAAG (ANP) - Een openbare basisschool in Den Haag blijft de komende tijd dicht. Twee leraren hebben het coronavirus en zeven leerlingen hebben klachten die daarop wijzen. Dat heeft de overkoepelende organisatie voor het openbare basisonderwijs in Den Haag, De Haagse Scholen, laten weten.

2 uur geleden