Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

Het is ruim een half jaar geleden dat de Volkskrant het nieuws naar buiten bracht dat er jarenlang een angstcultuur heerste op de redactie van DWDD. Naar aanleiding van de publicatie vertrok presentator Matthijs van Nieuwkerk bij de omroep.

"We voeren hier veel gesprekken over met elkaar", meldt de woordvoerder. Dit proces werd al ingezet de publicatie over DWDD, maar deze onthullingen hebben het proces wel geïntensiveerd. "We hebben de afgelopen jaren drie keer een cultuuronderzoek onder onze medewerkers gedaan om te kijken waar we kunnen en moeten verbeteren."

Tijdelijke contracten

Een van de pijlers van het plan van aanpak is een trainingstraject dat alle leidinggevenden moeten volgen. Ook worden er tegenwoordig aan medewerkers zogenoemde Active Bystanders-trainingen gegeven. Hierin wordt besproken hoe ongewenst gedrag op de werkvloer bespreekbaar kan worden gemaakt.

"Ook wordt de wijze waarop we jaargesprekken voeren aangepast om extra ruimte te bieden voor het geven en ontvangen van feedback", stelt de zegsman. "En we houden ons contracteerbeleid tegen het licht omdat we zien dat tijdelijke contracten ertoe bij kunnen dragen dat mensen zich niet uit durven spreken."

Jaarlijks evenement

BNNVARA werkt verder mee aan het onderzoek van de commissie Van Rijn naar het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO. De commissie zal naar verwachting in de zomer haar bevindingen en een bijbehorend actieplan delen.

Er moet jaarlijks een evenement komen in Hilversum om de stand van zaken over dit onderwerp te evalueren. Pas later dit jaar volgt een concrete uitwerking van deze plannen.

Meer uit Binnenland

Marcouch hoopt dat onderzoek demonstratierecht niet te lang duurt

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem hoopt dat het onderzoek dat het kabinet laat instellen naar de grenzen van het demonstratierecht niet heel erg lang gaat duren. Hij wil dat er snel regels komen die bepalen in hoeverre het recht op demonstratie het recht op onder meer veiligheid en geloof mag schenden. Marcouch heeft daar recent in een brief aan het kabinet nog voor gepleit naar aanleiding van pogingen tot koranverbrandingen in zijn stad.

17 minuten geleden
XR maakt zich 'grote zorgen' over onderzoek demonstratierecht

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) maakt zich "grote zorgen" over het onafhankelijke onderzoek dat het kabinet laat uitvoeren naar het demonstratierecht. De klimaatactiegroep spreekt van een onderzoek "naar het beperken" van dit recht. Volgens het kabinet wordt onderzocht of de huidige regels en voorwaarden nog voldoende aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

27 minuten geleden
Man opgepakt die mogelijk meisjes in Waalwijk van scooter trapte

WAALWIJK (ANP) - Een man die donderdag mogelijk twee meisjes van hun scooter heeft getrapt in Waalwijk is aangehouden, meldt de politie. De twee slachtoffers raakten allebei gewond en een van hen moest naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Raad van State oordeelt donderdag of derdelanders mogen blijven

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, laat volgende week donderdag weten of gevluchte derdelanders uit Oekraïne in Nederland mogen blijven. Op die dag om 10.00 uur volgt uitspraak in de beroepen die zijn aangespannen tegen zestien beslissingen van lagere rechters.

1 uur geleden
Belgische drugsbaron Tom M. in Berlijn aangehouden

DRIEBERGEN (ANP) - De 48-jarige Belgische drugsbaron Tom M. is donderdag in Berlijn aangehouden. De Nederlandse politie meldt dat hij sinds 2020 op de vlucht was. Hij moet in Nederland nog een celstraf van elf jaar uitzitten voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. In België wacht hem nog een celstraf van acht jaar.

1 uur geleden
Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

3 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

3 uur geleden