Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BNNVARA verrast door contact Van Nieuwkerk en NPO-top

BNNVARA verrast door contact Van Nieuwkerk en NPO-top

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA was "verrast" over het feit dat de NPO-top contact had met Matthijs van Nieuwkerk over de verklaring die hij had opgesteld naar aanleiding van het nieuws over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door (DWDD). De omroep kreeg zelf geen contact met de presentator, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover van de Volkskrant.

BNNVARA probeerde "op verschillende manieren" in contact te komen met Van Nieuwkerk, maar dat lukte niet. De omroep wilde vorige week vrijdag naar opnames in de Top 2000-studio komen, maar dat hoefde volgens de manager van de presentator niet. De woordvoerder zegt wel dat het "een presentator vrijstaat om een persoonlijk statement te bespreken met wie hij wil".

Eerder zaterdag bevestigde de publieke omroep dat NPO-voorzitter Frederieke Leeflang en NPO-directeur Frans Klein Van Nieuwkerk advies hadden gegeven over de verklaring. Dat hadden ze diezelfde vrijdag gedaan tijdens een ontmoeting rond de opnames van de Top 2000 Quiz.

Van Nieuwkerk stelde in het gesprek "veel spijt" te hebben. Dat lazen Leeflang en Klein echter niet terug in de verklaring. Zij hebben hem toen geadviseerd dat punt alsnog op te nemen. Dat er uiteindelijk een nieuwe verklaring kwam, wisten de twee niet. Of Van Nieuwkerk zijn verklaring veranderde naar aanleiding van het gesprek, is ook niet duidelijk.

De Volkskrant berichtte vorige week dat Van Nieuwkerk verschillende verklaringen stuurde als reactie op het nieuws over het grensoverschrijdende gedrag. Hij betuigde daarin in eerste instantie geen spijt, wat tegen het zere been was van BNNVARA. De omroep zei later te twijfelen aan zijn oprechtheid. Dat was voor Van Nieuwkerk aanleiding om de banden met BNNVARA te verbreken.

Meer uit Binnenland

Twee ontploffingen in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een ontploffing geweest, meldt de politie via X. Daarbij vielen geen gewonden.

4 uur geleden
NS-treinen rijden volgens nieuwe dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden vanaf zondag volgens de nieuwe dienstregeling. NS laat daarin ruim 1800 extra treinen per week rijden. Daardoor gaan er bijvoorbeeld ook in de daluren en het weekeinde elk uur vier intercity's tussen de grote steden. Op rustige momenten rijden er op sommige trajecten juist minder treinen.

4 uur geleden
Gewonde na schietpartij in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een schietpartij in een appartementencomplex aan de Asstraat in Den Haag is zaterdagavond iemand gewond geraakt, meldt de politie. Die gewonde is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

5 uur geleden
Man dood na schietincident in flat in Oss

OSS (ANP) - In een appartement aan de Hertewissel in Oss is zaterdagavond een man dood gevonden, nadat er was geschoten. Dat meldt de politie. De toedracht wordt nog onderzocht, vooralsnog zijn geen verdachten gearresteerd.

5 uur geleden
Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

10 uur geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit Belgiƫ (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

14 uur geleden
Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

17 uur geleden