Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BMX'sters Laura en Merel Smulders en Baauw naar halve finales

BMX'sters Laura en Merel Smulders en Baauw naar halve finales

TOKIO (ANP) - Net als de mannen bereikten ook de drie Nederlandse vrouwen in het BMX'en op de Olympische Spelen van Tokio de halve finales. Laura Smulders, winnares van brons op de Spelen van Londen, eindigde als eerste in haar heat. Haar zus Merel, debuterend op de Spelen, werd derde in haar heat. Judy Baauw, eveneens debutante in Tokio, sloot haar heat na drie runs af als tweede.

"Het waren lekkere rondjes. Met een paar schoonheidsfoutjes", vertelde Laura Smulders, de wereldkampioene van 2018. "Het was ook een beetje lastig met de wind die constant aan het draaien was. Soms komt-ie via de ene kant van de tribune, dan van de andere. Het is onvoorspelbaar. Morgen gaat het minder waaien is de verwachting, dan hoeven we daar minder op te letten. Ik houd een goed gevoel over aan deze dag."

Ook Baauw meldt zich vrijdag weer. De 27-jarige Gelderse debuteert en geldt, net als de zussen Smulders, als kanshebster voor de medailles. Ze won dit jaar de eerste van twee World Cups in Verona, eigenlijk de enige grote wedstrijden die de Nederlandse BMX'sters de afgelopen anderhalf jaar hebben gereden. "Daar heb ik wel veel vertrouwen uit geput. Vandaag heb ik een klein beetje op de energiebesparingsstand gereden. De baan is hier net iets langer dan we gewend zijn." Baauw had het geluk dat in haar heat de Japanse Sae Hatakeyama uitviel en finishte twee keer als tweede en een keer als derde. "Nu nog drie keer volle bak en dan de finale. Dan is het werk gedaan."

Meer uit Sport

Sportbonden dringen aan op Russen onder neutrale vlag op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Vertegenwoordigers van internationale sportbonden, de nationale olympische comité's en de atletencommissie van het IOC hebben een oproep gedaan om Russische en Belarussische atleten "zo snel mogelijk" onder een neutrale vlag toe te laten tot de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Dat staat in een persbericht dat is uitgegeven na de twaalfde Olympische Top.

2 uur geleden
Gio Lippens stopt als wielerverslaggever bij de NOS

HILVERSUM (ANP) - Gio Lippens gaat met pensioen. De 65-jarige wielercommentator stopt in februari na een dienstverband van 35 jaar bij de NOS. De wereldkampioenschappen veldrijden in het Tsjechische Tabor op 3 en 4 februari worden zijn laatste klus. Dat heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt.

4 uur geleden
Eerste sprintrace van Formule 1-seizoen 2024 in China

SHANGHAI (ANP) - De eerste sprintrace van het komende Formule 1-seizoen wordt gehouden tijdens de Grote Prijs van China, in Shanghai. Het raceweekend in China staat voor 19 tot en met 21 april gepland.

6 uur geleden
Van de Zandschulp kiest voor Zweedse tenniscoach Örtegren

AMSTELVEEN (ANP) - Botic van de Zandschulp gaat samenwerken met de Zweedse tenniscoach Johan Örtegren. De 45-jarige Scandinaviër is verbonden aan de Good to Great Academy in Stockholm, waarvan oud-profspeler Magnus Norman een van de oprichters is. Norman had als coach een belangrijk aandeel in de successen van de Zwitser Stan Wawrinka, die drie grandslamtoernooien wist te winnen.

7 uur geleden
Schouten en Van Roon door, estafetteteams naar finale EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft zich op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië gekwalificeerd voor de halve finales op de 100 meter schoolslag. Valerie van Roon plaatste zich voor de halve eindstrijd op de 50 meter vrije slag.

9 uur geleden
Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling haalt ervaren De la Cruz

ZÜRICH (ANP) - Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling heeft de ervaren David de la Cruz vastgelegd voor het komend seizoen. De 34-jarige Spanjaard reed de laatste twee jaar voor Astana.

10 uur geleden
Tenniscoach Groeneveld ziet 2024 als tussenjaar

TOKIO (ANP) - Tenniscoach Sven Groeneveld is niet van plan om voor komend tennisseizoen te gaan samenwerken met een speler of speelster. De 58-jarige Groeneveld beëindigde eind oktober de samenwerking met Botic van de Zandschulp.

10 uur geleden